Людина потребує поради

Sep 22, 2011 19:33

Переадресовую колективному розуму питання, яке поставили мені. Хто що скаже?

"Добрий вечір, пані Олено! Мене звати Сергій. Вирішив до Вас звернутися з деякими питаннями. Ось деяка передісторія, щоб були зрозумілі питання.

Більше двох років тому мого однокласника Віктора (ім’я змінене на прохання матері - О.Б.) в Києві затримали за підозрою у скоєнні злочину, пов'язаного з отриманням кредиту. Знаючи його як людину суто доброзичливу, порядну і позитивну, був неймовірно здивований.

На днях розмовляв з його мамою. Вона просто в розпачі ситуацією, яка склалася. Твердо переконана, що сина підставили. Скористалися паспортом, щоб отримати кредит у декілька сотень тисяч доларів і вирішили зробити крайнім. Судячи з її слів у справі замішанні працівники міліції. Каже, що взагалі в шоці від дій слідчого, який нічого не розслідує, адвоката, яка не зацікавлена у розслідуванні, не попереджує про засідання. Також складається враження, що слідчий і адвокат співпрацюють.

Скажіть, будь ласка, чи можуть людину тримати більше 2 років у СІЗО, не доводячи при цьому її вину і толком не розслідуючи?

Чи можуть відбуватися суди в різних місцях? Іноді це на Солом'янській, 2, а іноді в іншому місці.

Чи може бути різний суддя на різних судових засіданнях? Жінка каже, що ніби навмисно заплутують, не дають інформації, постійно продовжують утримання під вартою.

Де знайти гарного адвоката? Адвокати, які були - тупо витягували гроші і час, а теперішня - не зацікавлена.

Після спілкування з мамою однокласника мені стало дуже сумно. А ще відчув якесь холодне відчуття незахищеності. Від такої ситуації не застрахований ніхто.

Якщо Вам не складно і буде вільна хвилинка, дайте, будь ласка, відповіді на ці запитання.

P.S. Телефонував до матері Віктора. Казала, що знову залишили у СІЗО до 6 листопада. Адвокат не спілкувалася із підсудним вже півроку, а тепер заявила, що відмовляється від справи".

Контакти Сергія в разі чого є у мене. Та він і тут прочитає ваші відповіді.

бєспрєдєл

Previous post Next post
Up