Увага! Під час Дня Гніву затримано людей!

May 14, 2011 14:58

Фото, які ви побачите нижче, зроблені мною десь з 12:00 до 12:30, а далі мені треба було їхати. З того, що встигла побачити - скажу чесно: до Дня Гніву акція не дотягувала. Біля 500 людей і "толерантні" промови на тему "які свободівці провокатори, навіщо воювати з минулим, коли треба всім згуртуватися проти цієї влади". Війною з минулим, дорогі мої, було б заважати жменьці львівських ветеранів зустрічати 9 травня так, як вони хочуть. Але не протидіяти зайдам, які спеціально їдуть, щоб тебе принизити (як з’ясувалося, частина з них таки приїхали з Росії) - означає погодитись з тим, що тебе принижують.




Але о пів на третю зателефонувала мені Юля Смірнова і повідомила, що коли учасники акції спробували поставити намети біля ВР, їх дуже щільно оточив "Беркут" - буквально кожну людину затисли так, що не було чим дихати, не даючи ні підійти до наметів, ні вийти з парку. Схопили якусь жінку, вона страшно кричала. Далі почалися затримання.

Всього затримано було біля 50 чоловік, але наразі (14:50) більшість відпустили, але в міліцейському автобусі, що стоїть біля ВР, знаходяться затримані: Коханівський Микола, Куценко Валерій, Бесараб Володимир, Панченко Юрій, Тищенко Сергій, Бобчун Валерій.

До них намагаються прорватися нардепи Волинець і Ар’єв, але "беркути" їх не пропускають. Все навколо очеплено "Беркутом". Активісти оточили автобус, де сидять затримані, і вимагають їх звільнити.







Наталя Королевська



Андрій Павловський














Юрій Збітнєв









Значна частина мітингу - учасники популярного форуму "Дурдом".




UPD. 15:10. Нардепи Ар’єв і Волинець прорвалися в автозак до затриманих.
UPD. 15:25. Інфа з місця подій від Ігоря Мазура (Тополі): Народні депутати повідомили, що усіх затриманих зараз повезуть у Печерське РУВС. Там тих, хто затриманий вперше, відпустять, а з тими, хто вже раніше був затриманий за участь у масових акціях (це Микола Коханівський і Сергій Тищенко), "будуть розбиратися". Двоє нардепів - Ар’єв і ще хтось - їдуть до відділку разом із затриманими.

Прийшли двоє нардепів з ПР - Зубанов і хтось із тушок. Намагаються пояснити, що треба все робити згідно чинного законодавства. Також, коли хлопців затримували, були помічені депутати Тадеєв і Корж, які, схоже, керували діями міліції.

UPD (15:55). Випустили першого затриманого - Сергія Тищенка. На решту ще складають протоколи - просто в автозаку біля Верховної Ради.

UPD (16:24). Випустили Миколу Коханівського і ще кількох. Ще сидять Бобчун і Куценко. В протоколі у всіх написано, що вони матюкалися :)

UPD (16:44). Свіжа інформація від Юлі Смірнової: щойно Королевська вивела з автозаку останніх двох затриманих. Всі вже на волі.

Але ввечері міліція затримала організатора - Олександра Данилюка.

верховна рада

Previous post Next post
Up