Новини про суд над Сергієм Костаковим

May 12, 2011 20:36

Сьогодні відбулося чергове засідання над активістом антиподаткового Майдану Сергієм Костаковим, якого звинувачують у побитті машини.
Інформація від Ірини Костакової, дружини і захисника підсудного.


На засідання суду прийшла нардеп Наталя Королевська, вона мала заявити клопотання про зміну запобіжного заходу на не пов’язаний з триманням під вартою.

Початок засідання затримався хвилин на 30-40. Коли суддя Тарасюк прийшла, вона сказала, що жоден зі свідків-міліціонерів з невідомих причин не з’явився на засідання суду. І суддя зразу ж, не даючи заявити клопотання, поставила на обговорення питання, чи можливо розпочинати судове засідання за відсутності викликаних свідків. Прокурор сказав, що неможливо, а адвокат сказав, що необхідно розпочинати, бо, крім свідків обвинувачення, є свідок захисту, який зараз може дати покази, і є клопотання про долучення цього свідка до справи, а також ще кілька клопотань, в т.ч. про зміну запобіжного заходу.

Суддя не захотіла нічого слухати, сказала, що прокурор заперечує, тому «всі ваші клопотання ми будемо розглядати після допиту свідків», і закрила засідання. Королевська була, м’яко кажучи, неприємно здивована.

Наступне засідання призначене на 31 травня, 14:00.

Previous post Next post
Up