"Поетичний марафон" на підтримку політв’язнів (фото, відео)

Mar 27, 2011 18:59


Сходила на другу половину заходу. Побачила купу добрих знайомих. Люди скидались на допомогу політв’язням хто скільки міг.
Провести захід на Майдані не вийшло - звідти "попросили" менти, бо на Майдані вчергове ставлять чергову потужну сцену для якоїсь попси. Перемістилися, як і планувалося початково, до виходу з метро "Хрещатик".

Там теж вийшло не супер, бо в кількох метрах підлітки під гучну гоцалку танцювали брейк, і навколо них, як зазвичай, зібрався натовп глядачів. В результаті патріотичні пісні з озвучки і виступи учасників трохи перекривалися цією гоцалкою.
І взагалі, Хрещатик у вихідний день і взагалі Хрещатик - не найкраще місце для читання віршів. Скільки разів казала - зараз не час поетів взагалі, і тому поетичні вечори мають бути камерні, у закритому тихому приміщенні, для любителів, а не в центрі міста, де ходять байдужі перехожі з пивом.

Формат людного місця і взагалі заходу, не розрахованого лише на своїх, - виступи музикантів і співаків. Подумалось мені, що якби на сьогоднішній захід прийшла відома людина - будь-хто, кого знають в обличчя - і почала б казати промову чи декламувати вірші - перехожі б не зупинялися послухати, і будь-яка нікому не відома дівчинка з гітарою (якщо, звісно, вона вміє грати і співати) дала б їй фору.

Поки мене не було, виступили Артем Полежака і ще кілька людей. Хлопчик років 13 (про нього розповіла мені Катря Коханівська) попросився виступити і несподівано прочитав, може, ще дитячий, але бойовий вірш про те, що треба братися до зброї проти олігархів і визволяти політв’язнів.

Передзвін прочитав вірш Славка Артеменка, молода дівчина Ярослава - "Лист із запорізького СІЗО" авторства Надії Моклюк. Гарні вірші, я знімала на відео, послухаєте.
Роксолана почала співати, але обірвала і вибачилась - через музику "брейк-денсерів" не чула власну гітару.

Коротше, перший млинець трохи комом, але, дасть Бог, не останній. Головне - усіма можливими засобами привертати увагу суспільства до політв’язнів.




Микола Коханівський і Кость Зацарний







Брейк-денсери




Катруся і Микола Коханівські






Передзвін

image Click to view

репресії, політв’язні, вірші чужі

Previous post Next post
Up