ПЕРЕПОСТ - Free Did Panas! Випуск 2: Інфа і пряма дія.

Jan 18, 2011 01:31

Originally posted by _yoko_ at Free Did Panas! Випуск 2: Інфа і пряма дія.


Ось що відбулось за останню добу силами півтора десятка людей(думаю, їх більше; говорю за тих, кого знаю)...

Ми дружно з вечора неділі і весь сьогоднішній день довбали головами стіну. Мєнти затялись і місцезнаходження Еда (Едуарда Андрющенка - О.Б.) не видавали. Десь за півдоби мені стало зрозуміло, що я дарма всяку всячину думала на запорожців, мовляв, не сильно до цього старались, щоб пробити, якщо за тиждень не знайшли. Дзвінки в міліцію, по ізоляторах тимчасового тримання, виходи через журналістів і неофіційними каналами до сьогоднішнього вечора увінчувались одними і тими самими відповідями - "такого у нас немає".

Мама на контакт йшла неохотно, друзям Еда попри всі переконування і прохання сказала лиш, що він в "ізоляторє біля вокзалу", ні адреси, ні будь-якої іншої інфи вона не надала. я не буду це коментувати. думаю, по класиці залякали шо "не треба шуміти, і все буде харашо". у хлопця немає ні адвоката, ні підтримки з волі(матеріальної, моральної) - а все якось "порішається", ага. я б на місці ментів стопудово говорила б щось подібне, якби боялась шуміхи. чому на це раз по раз ведуться люди? трубку мама брати зараз ващє перестала

Запоріжськи патріоти намотали сьогодні по місту пристойний кілометраж в пошуках Еда. Результат - попри офіційні заперечення ментів є інфа з кількох джерел, що Ед на вул. Верхній,2 в ізоляторі, там же, де Гудименко. Отже, вже був суд. Який - засудили по адмінці чи взяли під варту? невідомо.

Щойно в прямому ефірі Олегу Тягнибоку вдалось донести інформацію про Еда, що він зник і не можна ніяк його знайти.

Що у нас наразі по Еду треба з*ясувати:

- чи є адвокат і в якому статусі Ед знаходиться в ІТТ - інфа буде вранці;
- наче є варіант з адвокатом для Еда. непогано було б мати запасні. добровольці чи ті, хто знають добровольців, є?
- Можливий варіант(чисто теоретично, з урахуванням того, що Ед напсиав заяву в тризуб після затримання), що у Еда є адвокат від Тризуба. чи хтось може це з*ясувати через центральний провод Тризуба чи організацію "Жіноча Січ"?

чим можна допомогти. Пряма дія

1. у деяких містах готуються(менти, для вас: ЛЕГАЛЬНІ і ЗАКОННІ!) акції на підтримку Еда. Ви можете допомогти, зробивши таку акцію у себе. роздача інформаційних листівок, банер чи невелике театралізоване дійство у вашому місті під головною ментурою будуть доречні. не прошу про щось маштабне. це по силам і кільком людям. не забудьте запросити журналістів.

2. буде чудово, якщо депутати будь-яких рівнів направлять до Запорізької ментури свої запити чи обурені петиції. Якщо мене читають такі депутати - зробіть це. Якщо мене читають люди, які можуть донести до депутатів цю інфу - зробіть це.

3. Якщо ви журналіст, напишіть про Еда. Якщо ви не журналіст, але у вас є друзі та знайомі з пишучої братії - надішліть їм інфу про Еда, попросіть їх написати про нього.

4. Акція "Веселі дзвоники". Подзвоніть в ІТТ на Верхній, 2 (0612398696), у головну запорізьку ментуру, спитайте про Еда. Спитайте про підстави його утримання, про катування, про порушення прав. Якщо ви не журналіст, все одно подзвоніть і представтесь журналістом, правозахисником, представником ОБСЄ, міжнародної комісії з прав людини, послом миру ООН чи папою римським. Скажіть ментам, що громадськість турбується за Еда.

(Додам від себе: представлятися тими, ким ви не є, особисто я все-таки не раджу, бо це дискредитує справжніх журналістів, правозахисників, адвокатів і т.д. - від них почнуть відмахуватись: "Знаємо, які ви адвокати!". Роблячи так, ми, можливо, допомагаємо одній людині тут і зараз, але гробимо багатьох у майбутньому - О.Б.).

Телефони запорізької ментури:

Телефони довіри ГУМВС України в Запорізькій області:

Чергова частина: 239-84-84

Відділ внутрішньої безпеки: 239-83-78

Відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Запорізькій області (061)239-20-59

Відділ внутрішньої безпеки в Запорізькій області СВБ ГУБОЗ МВС України - 239-83-78;

Запорізьке міське управління УМВС: (0612) 34-10-97

Мінімальне, що кожен з вас може зробити для Еда - це не репост, а бодай один пункт з "прямої дії" чи допомога у пошуку відповідей на питання з розділу "що наразі по Еду треба з*ясувати".

товариство "Free Did Panas!"

репресії, запоріжжя, френди

Previous post Next post
Up