Пікетування МВС на захист Дмитра Гройсмана (фото, відео)

Oct 16, 2010 23:07


Щойно стало відомо, що у вінницького правозахисника Гройсмана відбувся обшук, як майже миттєво, причому у вихідний день, у суботу 16 жовтня, під стінами Міністерства внутрішніх справ відбувся пікет на його захист. На акцію прийшли відомі правозахисники Едуард Багіров та Володимир Чемерис, були Михайло Камєнєв, Ярослав Мінкін та інші громадські діячі.

Учасники тримали плакати: "Справа Гройсмана - справа проти всіх нас!", «Будемо садити за YouTube?», «Розкривайте злочини, а не фабрикуйте справи!», «Міліція шукає жертв власних тортур!».
Всі казали приблизно те саме: що якщо зараз проковтнути цей обшук у правозахисника, Україна перетвориться на поліцейську державу. Щоб цього не допустити, треба активно виступати проти усіх дій влади, які утискають свободу громадян.
Камєнєв "договорився" до того, що держави взагалі не має бути. Як я ставлюся до таких заяв - ви знаєте.

Едуард Багіров казав, що вже обговорив проблему Гройсмана із заступником голови МВС. Андрій Діденко з Харківської правозахисної групи повідомив, що в квартирі у Петра Матвієнка, помічника зниклого редактора Климентьєва, вчора відбувся обшук, вилучили всі комп’ютери і ноутбуки, в т.ч. у його дітей.

Я теж сказала декілька слів - що не сприймаю принципово антипатріотичну позицію Гройсмана, що мене дратують його матюки, але зараз встаю на його захист, бо порнографічний ролик - лише привід для обшуку, а обшук був для того, щоб заволодіти базами Гройсмана і залякати усіх правозахисників. Що якби вони справді боролися з розповсюдженням порнографії - заблокували б Гройсману акаунт, як зробили б із кожним іншим, і всі діла. Що вони досі діють за сталінськими підручниками, написаними в часи, коли не було Інтернету, і досі думають, що якщо притиснути якогось правозахисника з периферії, то про це ніхто не дізнається, але в цьому вони прорахувалися. Що як тільки влада і міліція трохи порушать закон, треба одразу ж давати їм по руках, інакше доберуться до всіх нас.

Учасники написали заяву такого змісту:
"Міністру МВС
від учасників акції підтримки
правозахисника Дмитра Гройсмана

ЗАЯВА
Ми, учасники акції 16.10.2010, глибоко стурбовані та обурені обшуками, які були проведені працівниками міліції Вінницької області у квартирі Д.Гройсмана та в офісі.
Вимагаємо припинити незаконні дії міліції та взяти кримінальну справу під особистий контроль".

Взагалі, подібні акції повинні змінювати тональність. Гаслом має стати не "Руки геть від N", а "Вимагаємо покарання чиновника/правоохоронця X, винного у злочині щодо N". І не відступати, допоки хоча б найнижчого виконавця не буде покарано.




































image Click to view

бєспрєдєл, мєнти, акції, фото, відео, вінниця

Previous post Next post
Up