Панахида по Степанові Бандері (фото)

Oct 16, 2010 02:26



Ввечері 15 жовтня, у річницю загибелі Степана Бандери, на Софійському майдані у Києві відбулася соборна панахида. Її відслужили три священики різних конфесій - отець Сергій Ткачук, отець Ігор і отець Олександр.

На панахиду прийшли патріоти з різних організацій, хоча прапори були лише двох - "За Україну" і Української партії. Ініціатором і координатором цієї події став мій давній знайомий Владислав Біляченко.
Священики провели молебень, після якого усі вклонилися Степанові Бандері і поцілували хреста, а далі відбулося коротке віче, де виступали усі бажаючі.
Отець Сергій сказав, що головне - що це соборна панахида в Києві - у Тернополі, наприклад, у такій події не було б нічого незвичайного.



Владислав Біляченко подякував КУНу і "Свободі" за розміщення анонсів про акцію, вибачився за невеликі організаційні недоліки - адже це для нього перша така акція.

Виступали голова Шевченківської РО "За Україну" Богдан Біляшівський, Ігор Домбровський з Ірпінської "Свободи", Олександр з ГО "Покоління Майдану", Володимир Манько з КУН (сказав, що дух УПА і Бандери зараз приспаний, але ми його розпалимо, головне, щоб якісь націонал-ліберали знову не очолили цей процес, а потім, прийшовши до влади, не пустили б усе нанівець), працівник МЗС Василь Марущинець (будучи дипломатом, побував у колишньому концтаборі Заксенхаузен і знайшов там камеру, в якій сидів Степан Бандера; тепер мріє організувати його перепоховання в Україні), пан Козак Вітер та інші.



Микола Коханівський сказав, що другої Помаранчевої революції не буде. Окупаційна влада так просто не піде, її доведеться відбирати силою, надихаючись при цьому прикладом Степана Бандери. Він закликав "не боятися і боротися тими засобами, які підказує час".

В кінці всі мали піти до недільної школи разом з отцем Сергієм - дивитися фільм про убивство Степана Бандери, але отцю повідомили, що у приміщенні зникло світло, і захід завершився просто там, біля Софії, виконаням державного гімну.

Вічна слава Героям!


































о.сергій, церква, бандера, фото, священик

Previous post Next post
Up