Як луснула "свобода зібрань" (фото, відео)

Jul 05, 2010 14:14




Сьогодні, 5 липня 2010 року, біля комітетів Верховної ради правозахисники і молодь з різних громадських організацій вимагали не спрямовувати сумнозвісний законопроект 2450, що обмежує свободу мирних зібрань, до Венеціанської комісії без врахування позиції громадських і правозахисних організацій України. В цей час у комітетах мало відбуватися засідання погоджувальної ради депутатських фракцій з цього питання.

Учасники надули великі різнокольорові повітряні кульки, написали на них "Свобода зібрань", а собі на груди приклеїли таблички "Слуга народу". Під музичний супровід "депутати" погралися зі "свободою зібрань", причому одна чи дві кульки вилетіли на проїжджу частину і були розчавлені машинами, а потім прокололи решту кульок булавками, і вся "свобода зібрань" луснула.
































image Click to view



UPD: Сьогодні о 17:20 у Шевченківському районному суді (вул. Смірнова-Ласточкіна, 10б) судитимуть Михайла Камєнєва з Фундації регіональних ініціатив - за статтею 185-1 Адміністративного кодексу (порушення правил проведення масової акції). Йдеться про акцію 10 червня, коли пікетували Шевченківське РУВС на Герцена і перекривали дорогу, Михайло подавав на неї заявку.
Я навряд чи зможу бути в суді, але стежитиму, чим закінчиться.

верховна рада, акції, фото

Previous post Next post
Up