У другому турі Тягнибок голосуватиме за Тягнибока

Oct 13, 2009 13:33




(По-русски читать тут)
Сьогодні, 13 жовтня, лідер "Свободи" Олег Тягнибок і його заступники Андрій Мохник та Олександр Сич провели в Інтерфаксі прес-конференцію, присвячену необхідності визнання УПА, присвоєння Степанові Бандері звання Героя України та проголошення 14 жовтня державним святом.





Олег ТЯГНИБОК казав про те, що УПА не є минулим днем. Визнати УПА означає наступити на мозоль кремлівським вождикам, щоб не сміли поводитись з Україною так, як вони звикли, очиститися від неправди, повернути Нації її честь і гідність, дати віру і надію.
Під час цих президентських виборів вперше прийдуть голосувати ровесники нашої незалежності. Нове покоління по-іншому сприйматиме українську історію. Воно має доступ до Інтернету, тому його не задурити кремлівськими агітками.
Ющенкові треба було підписувати укази про УПА і Голодомор навесні і влітку 2005-го року, коли він мав беззаперечний авторитет. А зараз зі своїм низьким рейтингом він лише завдає шкоду просуванню цих питань.



Олександр СИЧ: Часто кажуть, що націоналізм - це маргінальне явище. Але на ньому побудовані всі європейські держави. Цитував на підтвердження цього працю Ентоні Сміта "Нації та націоналізм у глобальну епоху".
Ще кажуть, що український націоналізм - це суто галичанське явище. Але прабатьком його був ще Тарас Шевченко, а ідеологи - Міхновський, Донцов, Сціборський, Ольжич, Теліга - жоден з них не був галичанином. Перші українські партії, повстанські рухи (Холодний Яр) - це теж не Галичина.
УПА в часи розквіту досягала 150 тисяч бійців - в лісах, а не в казармах, за умов відсутньої державності, і всіх треба було забезпечити - це хіба не феномен?
Поки не визнана УПА - наша держава є українською лише формально.



Андрій МОХНИК: Програма "Свободи" - це, перш за все, програма практичних кроків. Коли "Свобода" почала говорити про необхідність захисту від окупації інформаційного простору, над нами мало не сміялися. А тепер про ці речі кажуть на засіданнях РНБО. Ми увійшли в український політичний дискурс. Ми своєю поставою змушуємо "помаранчевих" і "білосердечних" щось робити.
Визнання УПА перекреслить УРСР як окупаційну адміністрацію, насаджену Москвою, і зробить Україну спадкоємицею УНР, ЗУНР, Карпатської України і Української держави, відновленої Актом 30 червня 1941 року. Через це влада і боїться її визнати.

Олег ТЯГНИБОК: Якби "Свобода" не робила тих маршів і акцій, ми, можливо, жили б у іншій державі. На владу треба тиснути знизу.
Бандера був політично відповідальним, відповідав за свої слова і накази. У сучасної псевдоеліти ця відповідальність відсутня. На сході обіцяють одне, на заході інше тощо. А "Свобода" каже те саме - що у Львові, що в Луганську.

На питання журналіста, кого підтримає "Свобода" у другому турі, Тягнибок відповів: "Себе, звичайно". Журналіст послався на дані соцопитувань, і лідер "Свободи" розповів, як до нього неодноразово приходили відомі соціологи і політологи і пропонували прайс-листи: 3% рейтингу коштують стільки-то, 5% - стільки -то, а щоб сам шановний експерт на чийсь прес-конференції ніби ненавмисно згадав за рейтинг Тягнибока - стільки-то. Віри їм немає. Вийдіть на вулицю і спитайте у перших десяти перехожих, чи хоче хтось з них голосувати за Януковича чи Тимошенко. Ніхто не хоче.
"Свобода" вже давно ухвалила рішення, що братиме участь в усіх виборах, так само, як спортсмен повинен постійно тренуватися і брати участь у змаганнях. Після нового закону про вибори Президента, зробленого під 2 політичні сили, стало ясно, що фальсифікації будуть масові.
Тому не треба забігати наперед, казати, що буде у 2-му турі. "Але навіть якщо переможе один з тих кандидатів, на яких Ви натякаєте, цей президент і парламент будуть у нас недовго - десь рік, не більше".

http://deep-water.ru/?http://bilozerska.livejournal.com/180980.html

бандера, оун, прес-конференція, свобода, фото, тягнибок, покрова, упа, мохник

Previous post Next post
Up