Соціал-націоналістична ідеологічна конференція 17 травня 2009 р.

May 20, 2009 14:27





Диктофона я не вмикала, зробила лише конспект доповідей, який сумлінно, без літературних правок, передруковую сюди, додавши до виступів власні «думки з приводу» - синім кольором, щоб не було плутанини. Звичайно, повністю об’єктивною така подача бути не може, якісь важливі моменти я могла й прогавити. Але враження у вас складеться.

Дивне у мене ставлення до цих соціал-націоналістів. Мені дуже імпонують їхні головні ідеї - про націоналізацію великих підприємств (а дрібні й середні залишаються в руках підприємців), і, звичайно ж, про одноетнічну Велику Україну.
Зі шляхами досягнення цього не згодна майже завжди. Але про це трохи далі.



Отже, відкрив конференцію Олег Однороженко:
Вчора ми побачили, що являємо загрозу для сьогоднішньої системи і держави - вперше в історії незалежної України відбулася спроба зірвати з’їзд, в якій об’єдналися всі політичні сили. Ми - єдиний їхній ворог. Проти нас будуть задіяні всі сили системи.
Єдине, за що спільно і одностайно голосує вся різнокольорова ВР - заборона фашизму, расизму тощо.



Ідеологічно-кадровий референт ПУ Микола Кравченко. Націократичне державне будівництво та наші завдання.

Наше глобальне завдання - розбудова великої України. Політичний устрій відрізнятиметься доцільністю, не прописаною на довготривалий термін, це залежить від конкретних історичних обставин.
(Ось тут +100! - О.Б.)

Загальні риси Великої України:
1. Перевага права Нації над інтересами окремих осіб. Превалювання інтересів Національної Держави, відсутність політичних партій, які розколюють суспільство.
2. Організаційна авторитарність - влада у національної еліти.
3. Політична соборність (ліквідація автономій внаслідок адміністративно-територіальної реформи; адміністративні одиниці формуються лише виходячи з адміністративно-господарської доцільності, а не з національних особливостей).
4. Господарська солідарність (обов’язковість суспільно корисної праці)
5. Державний синдикалізм.



Олег Однороженко і Гуманіст

Націократична держава змінить нетривку структуру суспільства, зцементує сім’ї. Зараз населення атомізоване, і перехід не буде миттєвим. Для переходу потрібно побудувати певні інституції.
СНА - це перший крок. Три напрямки діяльності:
- політична сила,
- профспілки,
- парамілітарна сила.

Облік етнічних українців і організація їх у станиці під виглядом науково-культурних товариств. Видавати сертифікати, які підтверджують етнічну належність - на підставі документів і фотографій пращурів.
Станиці стануть органами місцевого самоврядування (поки, до настання національної диктатури, це завдання забезпечить організований Соціал-Націоналістичний рух. Згодом він перебере владу в умовах кризи.

Для матеріальної підтримки руху - СН господарські товариства (симпатики).

Для забезпечення обороноздатності СН Руху - утворити всеукраїнську козацьку організацію з назвою, наприклад, Всеукраїнське Козацьке військо - в якості вишкільної бази.
Стаціонарні табори. Строкова служба + паради. Виховні установи по типу Пласту. Видавати посвідчення.

Альтернативна символіка: кольори державного прапору, але жовте - згори. Це означає спадковість і прив’язаність до національних традицій, але заперечення цього державного інституту.
Однороженко: наша аудиторія - етнічні українці, тільки до них апелюємо.





Переповіла доповідь, тепер скажу, що я про це все думаю. Категорично не сподобались «сертифікати українця» і апелювання лише до етнічних українців. Хотіла влізти в обговорення, навіть була руку підняла, але передумала, згадавши про чужий монастир. Але якби влізла, сказала б так: «Ніхто не сумнівається, що в цій конференц-залі сидять лише українці? Але якщо зараз попросити кожного піднятися і назвати своє прізвище, з’ясується, що як мінімум чверть мають неукраїнські, здебільшого, російські прізвища. Всі чудово розуміють, що якщо навіть чистокровний етнічний росіянин прийде у правий рух і зарекомендує себе як патріот України, його просто не відрізнятимуть від етнічних українців у цьому ж русі. Але це розуміють ті, хто сидить в цій аудиторії. А от етнічний росіянин чи напівросіянин, який почув про цей рух і прочитав програму, до вас уже не прийде. А їх в Україні дуже багато, їх не можна відштовхувати. Це не євреї, яких, по-перше, дуже мало, по-друге, вони у СН рух все одно не прийдуть :)

Щодо «сертифікатів». Ідея шкідлива неймовірно. Рано чи пізно (якщо не з самого початку) дані, зібрані для їх отримання, опиняться у руках спецслужб, і вони одразу знатимуть, кого ловити і переслідувати. Причому, якщо простий підпис з ім’ям і адресою можна взяти просто на вулиці в перехожого (а можна і сфальсифікувати, як неодноразово було), то для отримання «сертифікату» людині свідомо доведеться попрацювати, зібравши дані про предків - отже, вона не випадковий перехожий, а, як мінімум, дієвий симпатик «нацистів».

Я вже мовчу про те, про що пишу завжди: якщо політична сила, яка займається такими «сертифікатами», буде близька до взяття влади, нас окупує Росія. А Захід не допоможе, віддасть. - О.Б.



Олександр Паладин (донецький «Патріот України»). Соціал-Націоналізм та робітничий рух.

Робітничий рух до і після встановлення націократії. До - профспілки. Зараз активні рухи відсутні, крім гірничих.
СН має стати організатором цих об’єднань. Потрібні кадри.
Робітник - інертний, поодинці боїться протестувати. Тиск на робітника посилюється.
СН вириває цю ініціативу у лівих, залишивши «іншим правим» їхні традиційні питання - мова, УПА, Голодомор. (Оце здорово і в точку. Тільки треба врахувати, що дуже значна частина тих же шахтарів - етнічні росіяни. Не варто було б їх « сертифікатами» відлякувати. - О.Б.).
Основні гасла - більше робочих місць, більша зарплатня, кращі умови праці. Тоді робітники будуть вважати соціал-націоналістів виразниками своїх інтересів.
Якщо цей рух опанують праві, олігархи почнуть підтримувати лівих.
Жодним чином не нагадувати собою партію, щоб не виродитись.



Сергій Лис. Інноваційні технології у Великій Україні.

Потрібен інтенсивний шлях розвитку. У сучасній державі інновації гальмуються. Шукати потрібно не інновації, бо вони швидко застарівають, а джерела інновацій.
Головні джерела інновацій:
1. Армія, ВПК. Проблема в тому, що військова сфера є закритою, і ці інновації треба робити у відриві від цивільного життя.
2. Малий бізнес (всі інновації починалися з гаражів).
3. Науково-дослідні інститути.
4. Відстеження інноваційних технологій поза межами України.
Ці джерела треба об’єднувати у єдину систему - від найзакритіших до відкритих.
Тут нема чого додати і заперечити - О.Б.



Святослав Вишинський. Духовні орієнтири правої боротьби.

Дуже серйозна і складна доповідь, з масою наукових термінів. Прочитати статтю, на базі якої була доповідь, можна тут:
http://s-vyshynsky.narod.ru/Artikel/Art-2009-03.htm

Окремі тези, які мені запам’яталися:
Націоналізм не може стати релігією, лише симулякром релігії, як націонал-соціалізм 30-х. Бо він ставить віру в Україну і сам у себе як вершинні, самодостатні цілі, обмежує себе ідеями людини і соціуму, не виносить проблематику в ідеальну, духовну площину. Тому необхідне повернення до сакрального як такого.



О.Ваврик. З ним ми мали чудову дискусію - порівнювали християнство та рідновір’я

Олександр Гайдамака. Екологічна складова ідеології націоналізму

1. Розширення пустель неодмінно викличе міграцію народів у Європу. Рано чи пізно криза середовища існування призведе до того, що народи Азі і Африки силою полізуть у Європу.

2. Проблема забруднення, в т.ч. пластиковими відходами.
Все це впирається у капіталістичний світогляд, домінування фінансових інтересів.
На локальному рівні - українські степи, в яких сформувалися арійські народи - ці умови зараз драматично змінюються. Степи стають напівпустелями чи пустелями.

3. Етичний аспект. Для білої людини характерна турбота про природу і живих створінь.



Мстислав Квітень. Аспекти самоосмислення правих та ідеологічна стратегія

Перша частина була присвячена теорії пізнання. Реальність для існує через знання і ціннісні пріоритети. Говорилося про вихідні принципи для націоналізму: єдність та різнорівневість знання.
Суть першого полягає у необхідності враховувати всі царини життя українця - від світових до його персональних. Щоб не було у дискурсі суто расового чи культурного, а були всі узгодженні із метою Націоналізму - у ствердженні суб'ктності України в історії.
Другий полягає у тому, щоб не накладати логіку однієї сфери життя на іншу: економічні процеси треба розуміти по суті, а не через релігійнене чи щось інше, а потім узгоджені із метою.
З цих двох принципів і випливає зокрема тема другої частини - світовий антикапіталізм, який нав'язує всьому духовному і соціальному свою логіку.
Через упорядкування соціального життя способом капіталізму - проблеми нелегальної міграції, расові питання, сакральні, екологічні проблеми тощо.
Все це через принцип отримання максимального прибутку - неважливо, є ті олігархи етнічними українцями чи ні.
Питання з залу: куди подіти транснаціональні корпорації?
Відповідь доповідача: Вони вийшли за межі держав, які їх утворили, і є до них в опозиції. Тому, як варіант, - розщеплення їх і повернення до держави. (Згодна - О.Б.).

Доповнення від С.Вишинського:
"Доповідь Мстислава Квітня була анти-капіталістичного характеру, тобто доповідач мав за мету вказати неможливість постулювання правої ідеї без одночасної ревізії економічної системи капіталізму".



Сергій Періков. Пропагандивні аспекти діяльності Соціал-Націоналістичного руху.

Ця доповідь була однією з тих, що викликали найбільш довге і бурхливе обговорення. У ній зачіпалися як загальні для всіх організацій питання пропаганди, так і особистий досвід учасників.

Основні аспекти графічної пропаганди:
1. Розміщення її у місцях великого скупчення людей (гасла, короткі декларації з графічною символікою).
2. Цільова аудиторія (агітувати за соціал-націоналізм у синагозі безглуздо).
3. Вмотивованість пропаганди («Прийди! Зроби! Не купуй!»).
4. Головний чинник - помітність пропаганди.

Отут не погоджуюсь. Якщо заклеїти весь простір біля синагоги соціал-націоналістичними листівками, на цьому можна суттєво зекономити гроші і зусилля, витрачені на пропаганду. Її зроблять за нас, кожну листівку процитують, а то й покажуть у цілому світі, влада більше не зможе замовчувати існування і діяльність СН руху, а його сили і можливості будуть навіть значно перебільшені :)
Вороги, взагалі, - це супер і юбер алес, ніхто так не піарить нас, як вони. - О.Б.

Класифікація пропаганди за формою:
- особистісна;
- настінна;
- через Інтернет (може, ІМХО, носити риси особистісної - якщо це, наприклад, спілкування у блозі чи на нормальному форумі - О.Б.);
- ЗМІ (тут доповідач сказав дуже мудру, але все ще незвичну для багатьох думку, що будь-який сюжет у ЗМІ, навіть із негативним забарвленням, є корисним, бо це піар).

Найкраще, сказав він, працюють агітаційні пости і роздача листівок під вузами. А ще - стікери, розліплені у Харківському метро. Причому ліпити їх слід криво, так більше привертають увагу. Взагалі, пропаганда має:
- привернути увагу;
- зацікавити;
- переконати;
- мотивувати.

Після стікера «Роботу - українцям!» до харківського «Патріоту» надійшли сотні дзвінків від людей, які думали, що організація пропонує роботу… :)



Артем Ступаков. Алкоголь як головна зброя нищення нації

Жахливі темпи скорочення населення - щороку населення України скорочується на таке місто, як Полтава, кожні 4 роки - як Одеса. Через 2 роки відбудеться всеукраїнський перепис населення, і українців буде лише 40 млн.
Українці вживають найбільше у світі алкоголю. Лише 6-8% немовлят народжуються умовно здоровими.
Начебто з 1914 по 1955 рік українці і росіяни були найбільш тверезими націями, бо діяв сухий закон.

(От у це я ніколи не повірю. Дані явно взяті з радянської статистики, котра є сфальсифікованою ЗАВЖДИ. Навіть якби не була - у ній явно врахований лише алкоголь, проданий офіційно, а не вигнаний бабками - О.Б.).

«Помірне споживання» значно гірше, ніж алкоголізм. Бо хто з вас вперше спробував алкоголь з рук безпритульного? Дитина не вип’є алкоголь, запропонований брудним обірваним дядьком, бо злякається, спрацює негатив. А шампанське з рук матері - вип’є.
До 50-60-х років ніхто на поминках не пив, бо гріх, а на весіллі - 100 грам.

Скажу свою точку зору: вживання алкоголю і тютюнопаління - різні речі. Якщо заборонити цигарки, вирощувати тютюн підпільно, крутити з нього самокрутки і десь підпільно палити буде дуже незначна кількість людей (діди по селах).
З алкоголем інакше, самогон - ціла народна культура, створена, щоб віртуозно обходити заборони на алкоголь. Якщо його женуть навіть зеки по тюрмах!
Тому алкоголь слід не разово забороняти, а поступово витісняти - в першу чергу, з мистецтва, реклами, пропаганди. Зробити так, щоб вживати його було соромно, щоб усі, хто вживає алкоголь, асоціювались з невдахами, аутсайдерами - О.Б.



Андрій Клос. Проблема сприйняття історичних образів у сучасному українському суспільстві: Тарас Бульба і Руська земля.

Геноцидом є також підміна понять. Ще 100 років тому більша частина тих, хто зараз називає себе «русскими», ними не були (наприклад, фінські народи).
У шкільних підручниках портрети вчених - скільки серед них монголоїдів і негроїдів?

Раніше галичани вважали «москалями» всіх, хто за Збручем. Зараз - всіх, хто за Хутір-Михайлівським. Ці люди не називали себе українцями, бо історично так не склалося, але за Хутір-Михайлівським дуже багато українців.
Єрмак - українське прізвище, із запорізьким корінням. До нього білих людей у Сибіру не було. Цар прислав туди «московських стрільців» - вони були черкасами.
Вчора кричали: «Київ, Суми, Донбас і т.д. - наші!». А Воронеж? А Белгород? А Владивосток??

Далі пішла довга дискусія про термін «руський» і навіть пропонувалося повернути Україні історичну назву Русь.

Усілякі дискусії про назви мені взагалі незрозумілі. І так ще не всі у світі знають, що Україна - не частина колишньої Югославії. Знову міняти назву, щоби знову привчати світ, що ми існуємо? І взагалі - яка різниця, що було колись? Був Цейлон, а стала Шрі-Ланка. Був Сіам, а став Таїланд. Була Русь - стала Україна. І взагалі, будь-яка назва є брендом, хто ж відмовляється від бренду, який не є скомпрометованим?
От коли розвалиться Росія, і деякі її частини добровільно приєднаються до України і виникне нова держава на основі України зі столицею в Києві - ось цю нову державу можна буде назвати Руссю - О.Б.



Розкішний Тарас. Проблема етнічного складу України в контексті Соціал-Націоналістичної пропаганди.

Розглянув українські етнічні землі у складі інших держав.
Велика Україна повинна об’єднати всі українські етнічні землі і якомога більше українців. Але нам не слід вступати у конфлікти з такими державами, як Польща і Молдова, де українців, що проживають компактно, дуже мало.
Доповідач наводив багато цифр, але Олег Однороженко дорікнув йому, що вони неточні.

Коротко: коли розвалиться держава під назвою Російська Федерація, це стане можливим - О.Б.



Віктор Наливайко. Перспективи Соціал-Націоналістичного руху в Криму.

В Криму такі проросійські сили, яких нема навіть в РФ.
В Криму живе 800 тисяч українців, але лише 20 тисяч вважають себе українцями.
Проросійські провокатори обмальовують пам’ятники написами «Слава Україні!» і свастиками з написом «Ми повернулися!».
Керівництво єдиної україномовної газети - «Кримська світлиця» - татари. Кримський КУН цілується з татарами.

У 2007 році татар в Криму було 250 тисяч, на 2 млн. 700 тис. населення Криму. Зараз їх уже 350-380 тисяч.
Лише у квітні татари скоїли 2 дуже серйозні злочини, які влада намагається замовчати.
Під Сімферополем двоє татар 8 місяців тримали в якості будівельних і сексуальних рабів трьох молодих слов’ян. Врешті-решт їх привезли до Ялти будувати ресторан, там один з них утік і подзвонив мамі. Злочинців брали 30 працівників міліції, але з міліції їх одразу ж забрала СБУ, а на тих 30 мєнтів завели справу за «розпалювання міжнаціональної».

Я, звісно, одразу ж спитала у доповідача, чи не завинили, бува, ті слов’яни татарам гроші. Він сказав, що ні. Але щось не те відчувається. - О.Б.

Тиждень тому у Севастополі татари наймали самотніх людей працювати на будівництві, поки ті працювали, вони продавали їхні квартири, а їх потім убивали. Брала їх «Альфа», але влада цей випадок замовчала.

У Сімферополі серед працівників міліції 50% татар.
Татари і проросійські сили одне одного бояться.

Після вбивства Максима Чайки Кримський «ПУ» втратив майже половину членства (молодіжний склад).

Щодо татар: хоча великі проблеми і конфлікти з ними у майбутньому неминучі, зараз із ними доводиться загравати, бо, враховуючи, який відсоток кримчан вважає себе українцями, нема інакше чого протиставити імперській експансії. - О.Б.




ВИСНОВКИ: СН рух - явище загалом потрібне і корисне - доти, доки їх діяльність не грає на руку Кремлю.
Навіть якщо СН не прийдуть до влади - це не діло, коли Президент займає позицію у правому спектрі. Він має бути в центрі, а для цього потрібні сильні ультраправі.

Весь час пишу про те, що нам потрібна єдина українська нація. Без українофобів і п’ятої колони, здатної впливати на державну політику. І про те, що цю Націю треба будувати з оцього всього, що у нас тут живе. З тих, хто відповідально назве себе українцем, зробити українців. Тих, хто не захоче, позбавити певних, я сказала б, державотворчих прав (голосувати, балотуватися, обіймати державні посади).
Це, звісно, «фашизм» у чистому вигляді. І одночасно ніби й не фашизм, адже «людьми другого сорту» стануть не ті, кому не пощастило народитися українцями, а ті, хто СВІДОМО не захотів ними стати. Це є велика різниця.

http://bilozerska.livejournal.com/140770.html?format=light
http://deep-water.ru/?http://bilozerska.livejournal.com/140770.html

фото, патріот україни, сна

Previous post Next post
Up