Соціал-Націоналістичний З’їзд

May 18, 2009 23:02





(по-русски читать тут)

16 травня у Києві відбувся Перший Всеукраїнський соціал-націоналістичний з’їзд.
Відбувся дуже своєрідно: була орендована зала у Будинку профспілок на Майдані (з 16:00 до 18:00), але під Будинком зібралася жменька червоних. Вони зробили провокацію, розбивши вікно (кажуть, що навіть не вони, а перевдягнені мєнти, які й домовились з комуняками про організацію пікету, щоб була причина не пропустити учасників з’їзду у приміщення).



Всередині будівлі "засіли" депутати з КПУ.

Не всі учасники змогли навіть дістатися до Будинку профспілок. 2 автобуси з харків’янами заблокувала міліція в районі Борисполя.

Коли я прийшла, комуністи і націоналісти спокійно стояли кожен в окремому кільці "Беркутів".
Перш за все відвідала червоних.



"Скуштуйте, нацисти, міць кулака онуків Ватутіна і Ковпака!". Це гасло тримала жменька комуністів, стоячи за спинами "космонавтів".





Цікаво, якби комуністи проводили свій з’їзд, а пара десятків націоналістів заблокували їм вхід до приміщення, "Беркути" теж розділили б їх і, щоб не було бійки, не пустили "червоних" в орендоване ними приміщення? :)
Можливо, так і буде, коли націоналісти пройдуть до парламенту, а комуністи звідти вилетять??



"Патріотівці" шикуються у колону, "космонавти" засукують рукави. Цього разу їм не вигоріло.



Протистояння







Патріотівці стали у лаву обличчям до Майдану і розгорнули прапори. Протистояння, що не перейшло у сутичку і "пакувалово". Провокації цього разу були лише з боку червоних. Дисципліна юбер алес! :)










Комуняки кричали щось про фашизм, але це, незважаючи на підсилювач, перекривалося скандуванням "Кому належить Київ? (Крим, Севастополь, Донбас, Одеса, Ужгород, Франківськ тощо)? - Нам!!!", "Чайка Максим, не забудем, отомстим!", "Комуністи-пси, підіжміть хвости!", "Комуняку на гілляку!", "Роботу - українцям! Олігархам - смерть!" тощо.

"На ножі" (поки що в сенсі кричалок) цього разу потрапили олігархи, комуняки і представники певної неслов’янської національності. Брати-росіяни, якщо я правильно почула, цього разу цієї долі уникли :)




Нарада - у своєму колі і з мєнтівським керівництвом



Інтерв’ю



"Космонавте", не зівай! :)

Далі я бігала на півгодини підзарядити акумулятори. Коли повернулася, оточення навколо правих стало щільнішим, журналісти, тим більше, прості смертні, вже не могли потрапити всередину. Втім, дуже швидко наш старий друг майор Оніщенко наказав мєнтам зробити "коридор", и колона вирушила вгору по Костьольній. (Треба сказати, міліцейський супровід був мінімальним, "космонавтів" не було).
(Камради мене поправляють: "за колоною всю дорогу їздило десь 3 набитих бєркутом автобуси, автозаки і ше купа машин. навіть коли ми вже розходилися, за найбільшими мобами слідували машини" - ну, так, щоб зовсім без цього - такого ще не було, це треба владу брати :).







Далі - по Трьохсвятительській знову униз, на Європейську площу.






Десь і я у кадр потрапила :)






Колона націоналістів з прапорами у зеленому Маріїнському парку - цікаве видовище!



"Знімаю капелюха!" :) Так деякі свідомі мєнти вітали колону ультраправих :))







У Маріїнському парку, біля "черепашки" (відкритої сцени) було вирішено провести з’їзд. Але, коли прийшли, з’ясувалося, що там дуже багато відпочиваючих, в т.ч. числі дітей і молоді на роліках. Вирішили тоді іти до Історичного музею.




Реакція на колону перехожих (переважно відпочиваючих) - окрема тема. Агресії, явного несприйняття не побачила жодного разу. Побачила гірше. У людей старшого віку - тупувате нерозуміння ("Ходять оце, і чого їм треба?"). Деякі бабусі цікавились, чи це ті самі, яких називають фашистами, і хто у них головний - чи не Тягнибок :)
Молодь весело посміхалася (більшість з виразом обличчя "оце дають чуваки"). Не тому, що праві - на ліваків або яких-небудь "центристів" була б така сама реакція: диваки якісь, замість працювати чи розважатися з прапорами ходять.

Поки молодь у масі своїй не зрозуміє, що бути політично інертними неправильно, доти при владі будуть ті, за кого голосують "гречані бабусі".



Біля Історичного музею люди сходилися подивитись на колону.



Обрали місце, кілька хлопців у формі ввічливо попросили сторонніх людей його очистити. Стали півколом.



Приспущені прапори і хвилина мовчання у пам’ять Максима Чайки




Виступає лідер "Патріоту України" Андрій Білецький. Промова - чітка, конкретна, по ділу. Він розповів, як представники влади залякували членів організації, зокрема, студентів відрахуванням, щоб вони не їхали у Київ на з’їзд. Декількох напередодні затримали "за мат у громадських місцях".
У Харкові невідома "антіфа" "накривала соратників". "Ми обов’язково знайдемо цю "антіфу", але я впевнений, що коли ми її знайдемо, вона буде вдягнена у форму курсантів університету внутрішніх справ".
- Нам говорили: ви радикали, ви б’єте інородців, ідіть у політичне русло, і до вас буде інше ставлення. Сьогодні ми бачили ставлення цих собак. Спочатку вони самі пустили туди комуністів, провокували нас, влаштували цю ідіотську бійку з вибитою шибкою... Зарядник був повторити 18-е. Нас намагаються витіснити у нішу вуличної боротьби, де можна калічити і саджати.




А.Білецький назвав три "вірую" соціал-націоналістичного руху: етнічність (нація - духовна і кровна спільнота), соціальність (новий соціальний устрій - нагорі, у стратегічних галузях, великі підприємства будуть націоналізовані, а середні і малі залишаться у руках підприємців), і великодержавність.
СН повинен охопити всю націю, мати політичну структуру, бойові загони, профспілки.

Найближчі напрямки діяльності: вулична боротьба і набір членства. Влітку - мережа вишкільних таборів. Соціальні акції. За 2-3 місяці буде новий з’їзд.




Далі за допомогою перекладача виступав "соратник із Греції", який спеціально приїхав на з’їзд. Він сказав, що є греки, які готові вмерти за Україну. Україна для нас - це центр Європи. Це земля, яка може принести багатство українським людям. Але ця власність не належить людям, її контролюють олігархічні інтереси. Ціла Європа залежить від міжнародних єврейських банкірів. Вся система корумпована. Її лідери в Америці, їхнє ім’я - Девід Ротшильд. Одна родина має власність 700 тріліонів доларів.
Він доводив, що всі великі фінансові установи Європи належать євреям. Коли Україні потрібні гроші, їй потрібно брати позику саме в цих людей. І ми маємо величезні відсотки. "Ми вимагаємо за геноцид українців у Голодомор від Ізраїлю відшкодувати ціну за всі злочини, які євреї скоїли на нашій землі. І ця компенсація має бути не меншою, ніж та, що вони отримують від німців за Холокост. Ще ми вимагаємо від Ізраїлю заплатити тим, хто живе в Америці та Латинській Америці, неграм, за роки їхнього рабства, за 70 млн. рабів, яких обернули у раби євреї.
В Україні повинні бути такі закони, як в Ізраїлі. Наприклад, араб не має права голосувати там" (наскільки я знаю, це неправда: в ізраїльському кнесеті (парламенті) є араби - О.Б.).
В кінці закликав до об’єднання, боротьби за свободу, право і соціальну справедливість.

Не знаю, як ви, а я от дуже не люблю, коли іноземці приїздять до України і вчать нас, як жити. Хоч вони з держдепартаменту, хоч з міжнародного валютного фонду, хоч з Держдуми РФ, хоч із грецької націоналістичної організації. Хочеш допомогти - поможи матеріально.



Лідер партії "Нова сила" Юрій Збітнєв тримався і говорив, як "фюрер".

- Шановні українці, шановні ультра-радикали, шановні соціал-націоналісти! Запрошую вас у реальність і, напевно, запрошую вас на війну. Тому що сьогодні в Україні точиться війна. Війна насамперед проти вас, війна проти Українців.

(Ці слова краще виглядали би з вуст Білецького або Сполоха. Бо вони молоді і їх в разі чого битимуть і саджатимуть, як вже не раз було. А Збітнєва бити "не положено").

Далі - стандарт: студенти не мають гарантії працевлаштування, випускники роботи, українців перетворили на рабів тощо. Внаслідок діяльності наших можновладців Україна втратила території (щоправда, Збітнєв перерахував лише території, суміжні з західними сусідами. Те, що Росія вважає суперечливими величезні території - як посуху, так і морські - про це він промовчав).
Але казав і дуже правильні речі - про необхідність створення умов для підвищення народжуваності і про те, що українські націоналісти не повинні відштовхувати іншоетнічних громадян України.




- Для мене сьогодні урок: спілкуватися з органами внутрішніх справ неможливо, треба проводити мобілізацію, населення чекає на вас. Майбутнє України не в парламентаризмі, треба закінчувати з демократією і сьогоднішнім олігархічним режимом.
Через 3 місяці нас повинно бути 10 тисяч. Ви повинні знати, що влада вас боїться, вашої згуртованості і мілітарності. Але ви не одні. За два тижні, поки ішла підготовка до з’їзду, мною було проведено десятки переговорів серед військових, представників спецслужб. Надзвичайно багато людей, які вас підтримують, готові у таборах надати вам допомогу у вишколах, юридичну, політичну допомогу тощо.




Запланована смолоскипна хода, на жаль, не відбулася.

http://bilozerska.livejournal.com/140540.html?format=light
http://deep-water.ru/?http://bilozerska.livejournal.com/140540.html

акції, фото, патріот україни, сна

Previous post Next post
Up