Пра нут з масалой

Feb 27, 2015 23:23

Нут - яшчэ адзін з тых прадуктаў, пра які я да нядаўняга часу ведала толькі тое, што ён існуе ў прыродзе. А калі паспрабавала, то пашкадавала, што так доўга жыла ў няведанні. Пачала асвайваць з супоў-пюрэ, якія аказаліся вельмі смачнымі, а сёння ўзялася за другую страву - атрымалася нечакана араматна, крыху востра і вельмі прыгожага колеру :)



Спатрэбіцца (на 6-8 порцый):

2 сталовыя лыжкі булёна з агародніны
1 1/2 шклянкі дробна пакрышанай цыбуліны
2 сталовыя лыжкі дробна пакрышанага часныка
2 сталовыя лыжкі пакрышага свежага імберцу
1 сталовая лыжка куркумы
1 чайная лыжка карыандра
1 чайная лыжка молатага кмену
1/2 чайнай лыжкі гарам-масалы
2 шклянкі пакрышаных кубікамі памідораў
2 сталовыя лыжкі таматнай пасты
1/2 чайнай лыжкі кайенскага перцу
2 банкі (па 425 г) нута
3/4 шклянкі міндальнага малака
1/2 чайнай лыжкі лімоннага соку
4 шлянкі рыса для гарніра
марская соль па смаку

інструкцыі і падрабязансці

Ну што, ці атрымалася ў мяне натхніць вас на эксперыменты з нутам? :)

кухня, blogspot

Previous post Next post
Up