віншую панства з учорашнім святам маладога віна!) свята хоць і хранцузскае (святкуецца ў трэці чацвер лістапада), але падняць келіхі ў знак салідарнасці - святое дзела)
хацеў учора запосціць, але пасля святкавання не хвапіла сілаў) вырашыў правесці эксперымент (на сваю галаву), хоць і прыблізны вынік быў вядомы. а менавіта: прадзегусціраваць беларускае віно) не, не яблычнае ці парэчкавае. у гэтым прафесійны досвед маем)) атрута безальтэрнатыўная. але віно сухое чырвонае; вінны матэрыял з далёкай Іспаніі. зрэшты, у Праторы сухое было толькі гэтае і яшчэ з Малдовы. астатнія напаўсалодкія. цяпер зразумела чаму)) пра вынікі і пісаць не хочацца)) яны былі выліты ў ракавіну) бутэлька з празрыстага шкла, унутры пафарбаваная вада з лімоннай кіслатой і конскай дозай таніна) а ну, яшчэ там спірт 9-13 гр. карацей, дна ў дэгустацый я дасягнуў) цяпер будзем рушыць у адваротным кірунку))
сухое чыровнае віно.
сорт вінаграда: Cabernet Sauvignon, Sirah
дата разліву: 2011
вытворца: Аўстраліякошт: 13 даляраў
каб свята не спынілася на сумнай ноце з паліцы было дастана бутэлечка аўстралійскага Hardys Stamp of Australia. чырвонае Sirah-Cabernet. Stamp of Australia - адна з лінеек кампаніі, дзе на этыкетцы намалявана марка з рознымі тамтэйшымі жывёламі. тут быў кенгуру. адэкватна даць адзнаку віну нажаль тут немагчыма, бо рэцэптары былі ўжо ўбіты. заўважу толькі, што дае своеасаблівы ягадны-пладовы (чарнічна-слівовы) насычаны прысмак. і само даволі грувасткае і моцнае. для тлустых мясных страваў сама то. у цэлым віно харошае, але нешта не зачапіла. трэ будзе паўтарыць для аб'ектыўнасці. прымушае зрабіць гэта, тое што Hardys - брэнд нумар адзін у Аўстраліі. і за апошняе дзесяцігоддзе назбіраў блізу 3000 розных узнагарод. сама марка з'явілася ў 1853 годзе, дзякуючы намаганням ангельца Томаса Хардзі. маючы ўсяго з 1,2 га зямлі ён ужо к пачатку ХХ ст. пераўтварыўся ў аднаго з самым буйных уладальнікаў вінарняў Аўстраліі. і ўжо на цягу пяці пакаленняў кампаніяй кіруюць ягоны нашчадкі.