Принц темряви

Jul 11, 2016 22:25

Акіто і Юріка пропали! Ой, людоньки, що ж це робиться! - мабуть такими були б заголовки новин народного радіо десь під Полтавою чи коло Звенигородки. А уявіть собі, що ж робиться в далекому майбутньому, коли пропадають люди, здатні проводити через бозонні стрибки (тобто стрибки у просторі та часі) кораблі. А тих, хто залишився, можна перерахувати на пальцях однієї руки. Наче й ворогів не видно, наче Земля з Юпітером, мов дві рідні сестри, зібралися докупочки.



От такі передумови продовження аніме Martian Successor Nadesico. Воно вийшло в 1998 році, за рік після закінчення оригінального серіалу. За цей «рік», а згідно сюжету пройшло три роки, все змінилося. А, головне, капітаном Надесіко стала Хошіно Рурі, з чим ми її і привітаємо. Вона подорослішала, посоліднішала, більше не повторює на кожному кроці «ідіоти». Справжня молода леді.



У неї віднині два помічники. Ловелас Сабурота Такасугі.



Та хлопець Хеллі Макібі, який трохи закоханий у Рурі.



І головна задача - зібрати старий екіпаж на боротьбу з новим злом, тому що тільки перевірені люди зможуть вирішити поставлену задачу.



Можна було б гадати, що цю повнометражну роботу знято на хвилі зацікавлення серіалом. Коли страсті фанів ще не охололи, їм дуже хотілося б побачити улюблених героїв в якихось продовженням. І ось, тримайте, їжте, не обляпайтесь. Зазвичай такі спроби можуть мати або успіх, як у випадку Сейлор Мун, або провал. Історію було закінчено у 26 серії. Крапку поставлено. Яку мету можна переслідувати, окрім зняти грошики з фанатів?



Однак робота виявилась куди більш цільною та цікавою, ніж сподівалося, більш самобутньою, ніж просто класичний парад героїв та гра на почуттях фанів. Була й загадка-інтрига, не така розмазано-завуальована, як в серіалі. Зменшили кількість ґеґів-жартів. Зник, нарешті, Гекігангар, вставки з якого дратували мене весь серіал. На краще змінилися характери персонажів, вони стали різносторонніші, глибше прописані, серйозніші. Адже і аудиторія серіалу подорослішала.



І тому я можу поставити аніме 10. Хоча це - суб’єктивна оцінка, об’єктивно оцінки для серіалу і для повнометражки будуть нижчими на 1-2 бали. Ну, така вже в мене симпатія до того, як змінили творці характери своїх персонажів.

аніме, nadesico, анімація

Previous post Next post
Up