ІСПАНСЬКИЙ МІР

Dec 08, 2014 13:20

необізнаність іберійського інтелектуала з станом справ на сході європи пов'язана, на мою думку, з надмірною фіксацією на латинську америку. це така своєрідна ностальгія за втраченими імперіями і звісно мрія повернути колишню велич через розповсюдження так званого "іспанського міру", навіть термін вигадали "іберо-америка". тому каталонцям нема чого туди дивитися і жаліти за втраченою імперією, бо ніколи вони її там не мали, хоча під самий кінець, з ХVIII сторіччя, і собі з того мали деякий економічний зиск.
латинська америка мовно та культурно зовсім не потрібна каталонцям, бо така перебільшена увага обернеться вливанням у той "іспанський мір", в якому каталонській ідентичності місця нема і не буде.
У свою чергу українські інтелектуали сприймають піренейський півострів та багато в чому латинську америку через призму цього "іспанського сувіту" і в корні не розуміють проблем іспанії та ситуації на сьогодні. в цілому існує потреба змістовного дослідження "іспанського міра" та його порівняння з "рускім міром".

каталонці, каталонія, україна, культур-мультур, життя

Previous post Next post
Up