І ще раз про смаки Романа Нєдзельського і нафталін.

Aug 20, 2016 13:44

У історії з блатнячком від Віллі Токарєва в палаці "Україна" виявляється є продовження.
Якщо пам'ятаєте мене запросили на прес-конференцію присвячену звіту про діяльність палацу "Україна", а перед тим, щоправда пан Нєдзельський назвав мене на сторінці палацу "Україна" "корисним ідіотом", ну нехай це буде на його совісті.
иректор охарактеризував мою діяльність.

Але саме цікаве відбулося згодом, коли Нєдзельський дав інтерв'ю КП Україна. Цитую:

Я только не могу понять, почему, выражая общественное негодование, граждане-активисты звонят мне. Я, представляя Дворец "Украина", заключаю контракт с организаторами концерта. Мое дело, чтобы с залом было все в порядке и номерки в гардеробе висели. Я - не фискальная служба, списками не ведаю.
И лично мое мнение - Вилли Токарев своим приездом беды национальной безопасности точно не сделал бы. Но принцип есть принцип... Я только прошу, пусть кто-то организует концерт украинского шансона. Я вот знаю в Черновцах отличного шансонье - Мишу Грицкана, могу познакомить. Главное, чтобы зал не пустовал и музыка звучала!

Пізніше стало відомо що в цей день буде концерт Олександра Злотника.

Я це до чого: от Нєдзєльскій бідкається-жаліється що ледь зводить кінці з кінцями і йому аби зал був заповнений. Так може цеє, треба репертуарну і смакову політику змінити? Чомусь у більшості організаторів музичних фестивалей (я навіть не зміг їх порахувати) із відвідувачами все нормально, інакше кількість цих фестивалів не збільшувалася б щороку попри всі економічні та політичні чинники. А от у Палацу Україна - бідося, без російської попси гешефту нема! При цьому весь час розповідають про те що українські виконавці до Палацу Україна "не доросли" і тільки зараз потрохи доростають. Може досить пхати на головну сцену країни скам'янілу російськомовну попсу, а час просувати щось нове? Бо шанувальників творчості Яна Табачника меньшає з кожним роком, і не тільки Табачника, але й інших хедлайнерів головної сцени палаца Україна. А от молодим та перспективним виконацям на цю сцену вже якось і виходити неприємно, занадто егрегор нафталіном штиняє.

P.S. Мій Вчитель з філософії професор Сергій Борисович Кримський казав мені "Смак це Совість", це я до чого? Да так, не до чого.

шансон, Украина, Україна, музыка

Previous post Next post
Up