Aug 04, 2013 23:38
Літо повернулось і впевнено примушує мене до іспанського життя. Дістала віяло, яке знайшла два роки тому в Барселоні, прибрала волосся на потилицю, напялила широчезну спідницю…. Не вистачає гаспачо…. В організмі гостро не вистачало гаспачо.
Якщо ви маєте такі самі трабли, то маємо взяти часник, помідорки - червоні, як корида, міцний солодкий перець, базилік - фіолетовий, з мілким листочками, огірки - невеличкі, міцненькі. Часник - якщо молодий, то хай буде зо дві голівки, якщо старий - вистачить і трьох дубчиків. Черствий хліб, чорний, як ніч в Каталонії…. Цибулю… хай вона також буде червоною. Бальзамічний оцет… або винний. Оливкову олію. Морську сіль. Чорний перець….
На сухій сковороді присушуємо хлібчик. Його краще порізати кубиками. Тим часом душимо часник та розтираємо його в олійці. Висипаємо туди наші сухарики і добряче замішуємо - і хай відпочивають.
В каструльку з окропом зануримо зо 5 помідорок. Тим часом знімаємо з огірків шкірку, ріжемо міленько і рахуємо до 60ти. Коли порахували - дістаємо помідори і заливаємо холодною водою. Дорізали огірки, потім - так само - міленько - цибульку, оросили її оцтом і також залишили. З помідор знімемо шкірку, поріжемо перець і зіб’ємо блендером. Додамо туди сухарів з часничком і продовжимо збивати. Далі - огірки знайомимо з цибулею і заливаємо їх помідорним пюре.
Сіль, перець - скільки хочете. Базиліку також. Гурмани можуть експериментувати з м’ятою.
Ховаємо гаспачо в холодильник. Хоч на пару годин. Кажуть, що гаспачо можна розбавляти водою з рожевим вином. Або томатним соком. Або нічим - просто додати льоду…
Якщо після цього вам захочеться фламенко - у мене є кастаньєти і капці. Звертайтесь.
кулінарійка