Хто відповість за смерть пацієнтів "швидких"? Або чи буде гр.Попов звітувати про якість меддопомоги?

Apr 01, 2013 22:10

Хто відповість за смерть пацієнтів "швидких"? Або чи буде гр.Попов звітувати про якість медичної допомоги в столиці?

Прочитав ось це повідомлення про звіт Попова про його героїчну боротьбу зі снігом і подумалось: "Дорога ложка до обіду! Або згадала баба коли дівкою була!" http://www.news24ua.com/popov-zahotel-otchitatsya-o-borbe-s-nepogodoy

Я як простий киянин хотів би аби громадянин Попов (та й наш Уряд) прозвітував про те як сьогодні і останні 2,5+ роки (коли він при владі) КМДА забезпечує киян належною за якістю медичною допомогою в столиці.

ОПИС ПРОБЛЕМИ

Перше. Це те як столичні лікарні забезпечуються медикаментами.

Чому в центральних лікарніях столиці взагалі немає жодних ліків?! Де вони?! Куди вони зникли? (ще років три тому - вони були!) Ми що, не платим податки? Ми не платимо обов"язкові внески ЄСВ тощо? Як так могло трапитись?! Уявіть собі, якщо Ви або Ваша близька людина потрапила в якусь аварію, або у Вас - раптово піднялась висока температура, або у Вашої дружини почалися пологи\кровотеча\ тощо і Вас привезла(!) таки швидка до лікарні, а в жодній лікарні немає н\з ("непрєкосновєнного запасу" ліків хоча б на 1 день!) Немає! Немає цього наркомівського запасу ліків (хоча б на добу) ані в БСМП, ані в Жовтневій (Олександрівській), ані в інших старих профільних лікарнях. Уявіть собі таке. Лікарі - профі - є! Порядний і досвічений медперсонал - є! А ліків, тобто чим власне людині можна допомгти - немає!!! От і помирай собі, якщо тебе доставили вночі, всі аптеки поруч зачинені, і скажімо, грошей у тебе з собою немає. Дякувати Богу, якщо Ваші друзі або родичі встигнуть Вам привезти гроші і ліки. А якщо запізняться?

Друге. Виклик і організація доїзду швидких до пацієнтів і правила госпіталізації в м. Києві.

"Покращені" правила виклику швидкої можно назвати просто - "вивіз тіла"! Правильно, вивіз тіла -до моргу.

Якщо у Вас температура 39+ і грип, і у Вас немає сили встати з ліжка аби дійти до свого районного лікаря оператор 103, якому Ви зателефонуєте, пошле Вас до нєотложки, нєотложка переправить Вас до 103, ті - знову назад, а далі - Вам порядять звернутись до районної поліклініки за місцем проживання. Перед тим порадять випити таблєтку анальгінчіка. Питання в тому, що якщо у Вас є гроші на таксі або близька людина поруч - Ви ще маєте шанс туди доїхати, принаймні на таксі або зі сторонньою допомогою. А що лишається робити пенсіонерам, одиноким, інвалідам тощо?

Трете. Наступна проблема - це затори на дорогах столиці і організація своєчасного доїзду карет "швидкої" до лікарень. Всі швидкі (минулого сніжного вівторка) просто стояли в заторах і не могли поворухнуться. Мій таксист домчав до лікарні моє брєннє тіло з температурою +39 (в умовах 9,5+ балів пробки) протягом години. За що йому окрема подяка!

Це що, така нова для гр.Попова інформація (що в Києві щодня на автошляхи виїжджає мільйон автомобілів щодня)? Будемо далі ігнорувати це, закопуючи як страуси голови в пісок? Чекати по 4-5 годин в корках щодня? Як ми збираємось боротися із заторами в столиці? Системно боротися? Реально. Продумано? Організовано? Як? Це що - така нова проблема, якої не знало людство досі?

Литовці і японці будуть двох-ярусні естакади, скажімо, китайці - вводять правила "парні" - "непарні" номери на вулицях в певний день (непарні - по понед., серед., пятницях, решта - вівт., четвер., суб. etc), зменшуючи кількість автівок на вулицях свої столиці вдвічі. Що робить недомер Попов або ті, хто поставив нам цього провінційного голову Комсомольського колгоспу (з корочкою КДБ)?

Ви чули від призначеного нам гуляйтера хочь якісь РЕАЛЬНІ пропозиції щодо системної боротьби з заторами на автошляхах столиці? А люди як помирали від неприїзду швидких (або невчасного прибуття карет швидкої) так і далі помиратимуть. І головне ніхто їх не рахуватиме!

p.s. Коли Ви змушені будете викликати швидку - Ви це напевно зрозумієте (про що я), але буде вже запізно.
Previous post Next post
Up