Стосовно різних "меню".

Mar 06, 2019 10:14

 Спала краще ніж учора. Трошки спав набряк.

Надибала розкладку для щитовидки, на тиждень. Вирішила попробувати, чи сподобається. Ще вчора вирішила і почала. Там основне - це морські продукти з йодом. Навіть сіль морська, тому заказала Петровичу привезти, бо до нашого маркету досить далеко, а дороги ще не підсохли так, щоб на велосипеді їхати, та й велосипед спочатку треба змазати, підкачати, Завтра Петрович приїде, попрошу його, він зробить краще ніж я.

Сьогодні вранці сходила спеціально в магазин купити того, що треба по розкладці. Риба у мене є, і тріска, і лосось (обрізки, звичайно, але добрі), купила хліба вчоряшнього (він краще тонко ріжеться, та я  підсушую), паштету домашнього трошки, по сто грамів цукерок і галетного печива ( на тиждень там одна цукерка і чотири печива, ну не купляти ж поштучно, прийшлося брати по сто грамів), морської капусти, борошна і листкового тіста (на тиждень є шматочок пирога з рибою, для цього дуже підходить саме листкове тісто, бо від нього можна відрізати певний шматочок, а інше покласти знову в морозілку), кукурузку в банці, (бо є салат з нею і з крабовими паличками, палички, до речі, теж купила), - оце і все.

Надворі сонячно, сонце падає на градусник, і показує більше десяти, ну, в тіньку десь сім-вісім, тепло. По зеленому конусу скоро треба буде бризкати залізним купоросом, тільки Петрович, мабуть, не зможе приїхати тижнів через два, чи зможе...коротше, хтозна. Буду просити молодшого, він обіцяв приїхати по першому нагадуванні, треба буде скористатися цим.

На піст знайшла теж розкладку веганську, дуже цікаву, роздрукувала, щоб кожен раз не лізти в гугл, повісила на дошку, де у мене всякі розклади висять.

Вчора-позавчора було мені поганенько, так я відволікала себе пошуком різних тижневих розкладів харчування по всіх своїх особливостях, які має мій організм, ну і кілька типів харчування для підсилення імунітету і просто цікавих на мій погляд.

Познаходила стільки, що тепер цілий рік можна харчуватися так, що кожного тижня буде нове меню.

Вийняток становлять лише пости, бо для них тільки одна розкладка є. А постів на рік аж 18 тижнів, не включаючи двох пісних днів на тиждень. Але тільки у Великий піст не можна їсти риби, у інші пісні дні дозволяється риба. Так що строго веганський розклад буде лише на Великий піст, а у інші - розклад той, що я зараз використовую, тобто для щитовидки, та ще так звана середземноморська дієта, бо вона базується теж на рибі і морепродуктах.

Взагалі слово "дієта" - це просто стиль харчування. Не треба думати про неї, як про щось таке, що проходить. Бо для мене зараз кожень день буде дієтичним, а, зважаючи на те, що розкладки різні, - ще й цікавим.

Для того, щоб правильне харчування зробилося нормою, треба добрий настрій. Тому будемо гратися у харчування згідно з різними "меню". А їх у мене теперь вдосталь.

Любіть себе ніжно.

This entry was originally posted at https://aucubagold.dreamwidth.org/2923876.html.

щоденник, 65

Previous post Next post
Up