Ти - це те, що ти слухаєш

Feb 08, 2014 14:06

Ще недавно, коли попит на ті чи інші галузі культури можна було зрозуміти тільки в залі, прийшовши на концерт чи в театр, я наївно думала: "Нафіга Кіркоров досі їздить в Україну? На нього ж ходить десяток старпьорів!". Тепер, в час цифрових технологій, можна легко прослідкувати, скільки народу справді цікавиться різними виконавцями та готові віддавати за це круглі, або не дуже суми.
А з того, хто куди ходить, можна зробити висновок про загальний рівень культури населення. Тому робити такі аналізи ще цкавіше )

Давайте подивимось, що слухає народ в Запоріжжі.
6 березня до нас приїжджають "Кролікі". Ціни на їх виступ коливаються від 90 до 280 гривень. За місяць до виступу розкуплено приблизно половину зала.


Лєпс, який почтіт своєю присутністю Запоріжжя 26 березня і коштує баснословних грошей - від 750 гривень за квиток, за півтора місяці до виступу викуплений майже начисто. Лишилось 25 квитків. Народні понти (або любов до Лєпса) коштувала людям по 1000, а то і 1350 гривень, але нікого це не зупинило.



А от Пєсняри, здається вже списані в утіль і ризикують принести збитки організаторам. Коштують вони від 70 до 180 гривень, але шось не видно натовпу фанатів, що вибудовуються в черги за квитками. Правда, виступають вони тільки 30 березня, так шо у Пєснярів ще є шанс підзаробити )



Андрухович, який буквально через два тижні привезе в місто свій спектакль, приємно здивував. Квитки, правда, на нього недорогі - всі по 90 гривень. Але викуплений майже весь зал. Правда, вже через пару днів після того, як квитки поступили в продаж, невикуплених лишалось буквально декілька конкретних рядів, що наштовхувало на думку, що були групові замовлення, чи може квитки розповсюджувались через університети, якось так.



Любителів року, схоже, в Запоріжжі негусто. Або вони бомжі і не можуть собі дозволити квиток за 250-500 гривень. Бо Чиж, який виступить в місті 12 березня, не користується поки що популярністю.


Ані Лорак привозити в Запоріжжя так само вигідно, як і Лєпса. Співати у нас вона буде аж 19 березня, але квитків вже практично немає. Чесно кажучи, мені важко зрозуміти звідки такий ажіотаж, бо наче Лорак не входить в категорію понтів, а середньостатистичні тьоті, які слухають попсу, наврядчи можуть собі легко дозволити витратити 700-800 гривень на квиток на концерт. Дивно.


Театр мєсним народом не дуже котіруєцця, бо на "Лоліту", поставлену "Театром 19" квитків ще дохрєна, хоча коштуються вони всього лиш від 60 до 190 гривень. І це при тому, що афіші цієї "Лоліти" висять по всьому місту. Правда, до спектакля ще більше місяця.



Неабияк здивував "Запорожець за Дунаєм" місцевого театру, до якого лишився тиждень, і квитки на якого практично всі викуплені. Хоч і коштує він всього 30 гривень, але WTF???? Підозрюю, що це все насильно зігнані школярі :(


А в Філармонію школярів не звозять. Тому концерт трьох баритонів, що відбудеться вже 23 лютого, поки без ажіотажу, м*яко кажучи.


Починаючи розглядати кількість викуплених місць на різні заходи, я не дуже уявляла, що вийде в результаті. Але два міфи ці скріншоти такі розвінчують. Про те, що народ страшно бідний. І про те, що люди не готові витрачати гроші на зрєліща та культуру. Виходить, що готові. Питання тільки в якості тих зрєліщ...

цікаве, запорізьке, примітки, музика, театральне

Previous post Next post
Up