Тиждень вегетаріанства. День 1

Apr 15, 2013 23:50

Добрі люди в нашому глухому Дніпропетровську організували фестиваль вегетаріанства: цілий тиждень в йога-центрі "Веданта" проходитимуть всякі лекції та майстер-класи: розкажуть, чому вегетаріанці досі не здохли від голоду та чим вони набивають свої шлунки.

Сьогодні був день перший: розповідали, якою рукою треба перемішувати страву, чому неможна куштувати їжу під час приготування, чим погані часник та цибуля, а також навчили готувати рагу з салатом. Було цікаво та весело ) Зараз розповім подокладніше )


Їжа - це не просто пожрать, а мистецтво - кажуть організатори. Тож стіл має бути красивим, а домашні тварини мають забути дорогу до кухні. Вони так дивляться на продукти, що їдять їх очима - каже лектор, тому щоб їжа була корисніше, котики з собачками мають жити в залі чи на балконі, а ще краще - на вулиці.


Народу на лекцію зібралось нормально, якраз стільки, скільки могло влізти в зал.


Готувати рагу нас вчив мій давній знайомий крішнаїт Арджуна. Я вже вдруге побувала на його мастер-класі і вдруге в захваті: прекрасне почуття гумору, небанальні розповіді, навимушена атмосфера і дофігіща цікавих фактів.


народ внімає


Декілька найцікавіших фактів з того, що запам'яталось:

- Перемішувати страву треба правою рукою за годинниковою стрілкою

- Готувати треба з любов'ю, думаючи про рідну людину. Під час готування - НЕ КУШТУВАТИ, бо тоді їжа думає, що ти готуєш її для себе і стає не такою смачною

- Фрукти краще їсти зранку, хліб - вдень, варену та тушену їжу - ввечері

- Часник та цибуля - чисто лікувальні рослини і вживати їх треба виключно коли хворієш. В інший час вони тільки шкодять і провокують хвороби.



- Чорному перцю респект, червоний перець - в топку. Куркуму можна додавати в усі страви, вона практично не додає смаку, зате дуже корисна.

- Якщо хочеш, щоб страва була страшно смачна - спеції треба сипати на початку готування. Проте якщо для тебе важливіше користь - тоді в кінці.

- страви поділяються на ті, що викликають емоції (пристрасть), ті, що заспокоюють, та ті, що дають енергію. Тому важливо розуміти, що ти в даний момент хочеш від їжі.



а поки Арджуна розповідає про тонкощі ведичного підходу до їжі, двоє активістів з залу нарізають овочі для рагу та підсмажують їх




Салат вже готовий! Тут перечь, помідори, авокадо, огірок, редис та зелень. Просто і смачно!


Рагу складалось з:
- перець
- морква
- картопля
- капуста
- панір
- зелень
З усього цього смажилась тільки морква, інше - варилось. Зі спецій додавали коріандр, шамбалу, чорний перець та якусь асафетіду.

Вийшло справді смачно )




Лекція (вона ж майстер-клас) тривала майже 3 години. Тож всі встигли зголодніти )






пожрали і розійшлись собі ))


Завтра (у вівторок) у Веданті вчитимуть готувати вегетаріанські суші, в середу - панір. Також планується зустріч з жінкою, яка вже 5 років харчується виключно молоком, а ще - з лікарем, що лікує спеціями.
Вхід на всі заходи безкоштовний, тож якщо ви дніпропетровець - дуже раджу сходити ) Початок щодня о 18:30. "Веданта" знаходиться на Пушкіна, 61Б

їстівне, вегетаріанське, зафоткане

Previous post Next post
Up