домашній плавлений сир

Jul 08, 2017 22:40



поки є можливість , чаклую з домашніми продуктами)
сироварня набирає обертів
рецепт підгледіла тут
складові:
сир (рос. творог) в мене домашній з цільного молока тобто жирний - 500 г
масло вершкове (магазинне) - 100 г
яйця - 2 шт
сода 1 ч. л.
сіль за смаком
приготування:
сир перетерла, додала м'яке вершкове масло (має бути кімнатної температури), яйця, соду, сіль і все ретельно подрібнила/перетерла погружним блендером до однорідної маси
варила на водяній бані, постійно помішуючи масу силіконовою лопаточкою, щоб не прилипало до стінок. маса поступово починає плавитися і стає по консистенції як рідка сметана, а ще (вона так нагадую мило в легкому сліді ))) кому що)
варити треба не більше 15 хв.
все! нічого більше я не додавала, траву і спеції вже за смаком може додавати кожен собі окремо.
після того, як маса охолоне (ємність треба накривати кришкою), перенести до холодильника. дати постояти, щоб стало густіше і все: намазуєте хлібчик, печиво або просто ложкою їсти можна)


всім сподобалось) Льоші буде ще один варіант перекусу в школу.
бачила інші варіанти приготування з молоком і т.п., можливо спробую і так.

сегодня, кухня, рецепт, фото, сыр

Previous post Next post
Up