київське сухе варення

Jul 05, 2017 23:53



в цьому році в мене експеримент із заготовками на тему сухого варення.
ідею знайшов чоловік. про історію київського сухого варення можна знайти інформацію в інтернеті, так само , як і варіанти приготування, наприклад, тут.
поки що випробувала рецепт на вишні та черешні. друге більше сподобалось, бо сам плід більш щільний і м'ясистий.
сушу в електросушарці.


на черзі абрикос - є трохи суховатого, як раз має підійти для такого варіанту.
фото косорукі - немає часу гратися  з цим, але, в принципі, зрозуміло, що вийшло.
вишню засипала цукром на ніч, прибл 200 г цукру на 1 кг плодів без кісточок. проварювала десь 4-5 разів.
черешню готувала 2 способами: засипала цукром і витримувала перед варкою і готувала в абрикосовому сиропі з м'ятою (свіжий абрикос засипала необхідною кількістю цукру, проварювала, здивала сироп без м'якоті і цим сиропом заливала чищену черешню, далі як в звичайному варіанті.) другий варіант мені прийшовся  більше до смаку.


трохи схоже на  жувальну цукерочку) хочу спробувати "замаринувати" в алкоголі для різдвяного кексу.
вишня теж смачна, але вона м'якіша і з нею важче працювати, краще її настоювати з цукром на сонечку - потім і наливка, і "заспиртовані" вишенки до випічкі смачнющі будуть.


із залишків сиропу готувала морозиво дітям, точніше фруктовий лід -  в чистому вигляді або з додаванням інших плодів та ягід.


такий колір дав чистий сироп з черешні і несподівано для мене смачно))

кухня, 2017, рецепт, фото, варенье, заготовки, село, сушилка

Previous post Next post
Up