(no subject)

Jan 20, 2013 19:20

Kažkada buvau koncerte. Ir jau gerokai jam įpusėjus vokalistas prisipažino, kad gyvena Vilniaus gatvėje (jis iš Rusijos). Pirma man patiko, kad jis tai padarė spontaniškai, ir lyg ant lapo surašytas koncerto scenarijus pakrypo kita linkme. Nors ir minutei. Truputį sumažino įtampą ir kažkokią jo to vakaro pozą. Lyg grupė ir publika priartėjo viena prie kitos.
O visą likusią dalį...pradėjau galvoti apie gatvių pavadinimus. Gal jie tikrai reiškia daugiau nei pavadinimą? Juk sako, kad vardai irgi lemia kažką. 
Visą laiką gyvenau vienoje gatvėje, kurios pavadinimas nereiškia nieko materialaus, tuo labiau jokio miesto pavadinimo. Gal todėl nebūdavo minčių apie tai. Bet štai atėjo ta diena. Kaip jaučiasi žmogus gyvendamas Rygos gatvėje? Ar jis kada susimąstė apie tai? Ar Rygoje yra panaši gatvė? O gal rygietis, gyvenantis Viļņa gatvėj, susitikęs su vilniečiu, gyvenančiu Rygos gatvėj, turėtų daugiau bendro nei šiaip praeiviai? Ar čia tik gilus kapstymasis seklumoj? Jau žinau, kad Islandijos gatvės gyventojai ir mylėtojai bando kažkaip siųsti signalus, kad šios gatvės pavadinimas jiems turi prasmę. 
Bet ne tik miestai..ar V. Kudirkos gatvės gyventojai labiau žino apie jo kūrybą, ar Žirnių g. gyventojai statistiškai labiau mėgsta žirnius? 
Ir kažkaip vis tiek man graudu, kad Kaštonų gatvėje jie taip ir neauga. Ar aš klystu?
Kokioj gatvėj gyvenate jūs?

diary, sekmadienis, žiema, sąmonės srautas, kaštonai

Previous post Next post
Up