Еще одну страую запись перетащу (2008-02-07), вдруг кому пригодится.
2 стакана пшеничной муки
2 стакана мелкой соли
1/2 стакана кукурузной муки
1/2 ст. л. квасцов
2 ст. л. растительного масла
пищевой краситель или гуашь
Смешайте в кастрюле все ингредиенты, кроме гуаши и пищевого красителя. Подогрейте на медленном огне, регулярно помешивая деревянной ложкой. Когда "тесто" начнет отделяться от стенок кастрюли, снимите с огня. Остудите. Добавьте пищевой краситель или гуашь и перемешайте. Храните в герметично закрытой посуде.
Порадуйте своих деток!
Квасцы можно посмотреть в аптеках.
(в соленом тесте идет :вода,мука,соль и масло,пищевые красители добаляют в виде сока моркови или буряка,а лучше вообще без него обходится,если у малыша есть склонность к аллергии.)
![](http://pics.livejournal.com/eloiza_soleil/pic/0008t6a9/s320x240)
ingredients - інґредієнти
2 cups plain flour - 2 склянки борошна
1 cup salt - 1 склянка солі міленької
1 tablespoon cooking oil -1 столова ложка олії( можна додати пару крапель ефірної олії, наприклад лавандового для запаху)
1 cup boiling water - 1 склянка кипячої води
харчовий барвник
можна додати на кінчику ножа лимонної кислоти( не знаю для чого я так думаю для довшого зберігання)
Сухі інгридієнти мішаемо, заливаємо кипячою водою, мішаємо товкачкою, додаємо олію і місимо.
Ділимо на 4 частини додаємо барвник у кожний( можна мішати у резинових рукавицях, аби не пофарбувати руки)
-
тут відео але в ньому варять тісто( можна не варити коли кипячою водою заливати)
Коли тісто замісене то не повинна фарба до рук чіплятися.
Зберігати у пакетах або контейнерах як на фото , можна замісити у хлібопічці
http://community.livejournal.com/ja_mamusia/270390.html