kerststal deel 2

Nov 01, 2020 10:23

Maurice heeft vroeger veel manga geschilderd, al deze spullen heeft hij bewaard en mag ik gebruiken voor de stal. In de eerste stap heb ik alle figuren gefotografeerd en geprint. Daarna ben ik met alle verfjes erbij gaan kijken welke kleur welke verf moet worden. Gelukkig hielp Maurice hierbij, ik heb meteen een spoedcursus kleurenleer gekregen. Hij kon meteen zeggen welke kleur ik waarmee moest mengen om de juiste kleur te krijgen.



Ik werk in volgorde van aankomst, dus ik ben begonnen met de stal en de huisdieren. Mocht ik in tijdnood komen dan heb ik met de koningen nog tot 6 januari de tijd. De bogen van de stal hebben nieuwe (grotere) voetjes gekregen zodat ze stabieler staan. Vroeger was het altijd ergernis als iemand tegen de tafel aanstootte. De hele stal ging dan als domino om.
Waar zowel ik, als Maurice alleen niet bij stil gestaan hebben is dat verf niet eeuwig goed blijft. Sommige kleuren waren zo hard dat het niet eens uit de tube kwam, andere waren meer pasta dan vloeibaar. Ik heb de bogen van de stal hiermee geschilderd, maar was niet tevreden.
Ik had gelukkig nog eenvoudige plakaatverf staan van een eerder knutselproject. Hiermee ging het een stuk beter! Dekt niet super, maar vloeibaar genoeg om ook de kleine details in de kleding en ogen te kunnen schilderen.



De huisvesting en de huisdieren zijn af. Ik bedenk mij net dat de bomen ook al af zijn, maar vergeten op de foto te zetten. Het gezinnetje bijna, ik ben nog niet helemaal tevreden met de snoetekleur. Vooralsnog lig ik goed op schema.

kerststal 2020

Previous post Next post
Up