kerststal deel 1

Oct 11, 2020 12:42

Vroegah, als tiener heb ik samen met mijn vader een kerststal gemaakt. Ik deed het figuurzaagwerk en hij heeft ze geschilderd. Een paar jaar geleden kwam het gesprek op kerst en vroeg ik mij af wat er van mijn kerststal geworden was. Mijn ouders bleken deze dus al die jaren bewaard te hebben! Sindsdien ligt de stal bij mij in de kelder.

Hij heeft in al die jaren nogal wat beschadigingen opgelopen. Niet elk onderdeel heeft nog een voetje en blijft dus niet meer staan. De verf is er bij een aantal behoorlijk afgebladderd. Zoals het gaat met dit soort dingen neem ik mij voor om de kerststal te gaan renoveren. En elk jaar als hij met kerst uit de kelder kom, kom ik erachter dat ik eerder had moeten beginnen. Vorig jaar was ik zo slim om het op de kalender te zetten.



Ik ga hem ook meteen beter maken. De voetjes van de bogen van de grot zijn niet groot, waardoor ze niet heel stabiel zijn. Vroeger was het al zo, dat als iemand tegen de tafel stootte, de hele stal als domino om ging. Deze delen gaan dus een groter voetje krijgen.

Ik begin eerst met alles te documenteren. Foto's maken en bedenken welke kleuren het beste passen. Ik had nog op internet gezocht naar de originelen, maar die kan ik met mijn Google-fu niet vinden. Mocht iemand zin hebben om te zoeken; ik ben je erg dankbaar! Ik schat dat ik deze eind jaren 80 gemaakt heb, en ik heb in mijn hoofd dat de werktekening uit de Margriet of de Libelle komt. Mijn ouders kunnen het zich niet meer herinneren, dus misschien is dat invulling van mijzelf.

kerststal 2020

Previous post Next post
Up