Rokjes

Mar 15, 2020 15:21

Rokje 1
Vorige maand heb ik voor mijzelf een nieuw rokje gemaakt. Ik had een hele mooie omslagdoek/sjaal, maar die droeg ik nooit meer omdat ik geen trui of shirt had wat er bij paste. En iets passends kon ik al jaren niet vinden. Dus heb ik de schaar erin gezet en er een rok van gemaakt.



Maar na een paar dagen op de paspop begin ik steeds meer te twijfelen. Hij is wel heel indiaan-achtig. Met de carnaval zou je geen flater slaan. En ik heb nog steeds hetzelfde probleem... wat draag ik erboven? Hij hangt voor nu even in de kast, met de lente in aantocht is hij toch te warm. Misschien volgend jaar...

Rokje 2
Met het Coronavirus wordt van alles afgezegd. Ik zou eigenlijk dit weekend bij mijn tante op de koffie gaan. Maar als hartpatiënt van 83 met COPD val je in de risico categorie. Ik kan niet garanderen dat ik geen virus bij mij heb (al was het maar een 'gewoon' verkoudheidsvirus), dus in overleg met mijn tante besloten om niet te gaan. Gelukkig heeft ze mensen in de flat die haar boodschappen doen, ze komt al weken niet buiten.

Dus ineens had ik het hele weekend vrij. Ik heb een tijdje geleden een plaatje van een jurkje uit een tijdschrift gescheurd die ik na ga maken. Maar omdat ik twijfelde over de rok heb ik eerst een proefmodel gemaakt. Ik maak namelijk altijd halve cirkelrokken voor mijzelf en deze heeft hele diepe plooien. Maar de proef is geslaagd! Het is een heerlijk rokje geworden.



Ik heb er meteen een leuk zomerrokje bij! Al zou het zomaar kunnen dat ik deze komende week al een keer aandoe met een maillot eronder. De weersvoorspellingen zeggen lente.

naaien

Previous post Next post
Up