Outfit Along

Jul 15, 2019 17:50

Op het breiforum Ravelry worden regelmatig challenges georganiseerd. Meestal een KAL (Knit ALong) waarbij iedereen hetzelfde item breid, vaak georganiseerd als een MKAL, een Mystery Knit ALong. Je weet dan niet wat het gaat worden, maar dan krijg je elke week een stukje patroon toegestuurd.

Andi Satterlund, een ontwerpster die ik al een tijdje volg heeft elk jaar een OAL, een Outfit ALong. Je krijg twee maanden de tijd om een outfit te maken, waarvan 1 deel gebreid moet zijn en 1 deel genaaid (en nee, sokken tellen niet ^_^). Nu is het naaideel voor mij niet de uitdaging, een jurkje heb ik zo in elkaar zitten, zeker als ik dit patroon al eens eerder gemaakt heb. Het breideel is voor mij de echte uitdaging. Ik had daarom ook alles klaar liggen op 1 juni. Alle andere brei- en naaiwerkjes gingen even de kast in zodat ik ook mijn handen volledig vrij had voor deze.



Met de stof had ik nog even pech. Ik had eigenlijk een heel ander stofje klaarliggen, maar daarvan zijn de kleuren in de was enorm doorgelopen. Dus snel naar de markt voor een andere en eigenlijk vind ik deze veel mooier dan de eerste, dus misschien heeft het zo moeten zijn.

Voor het vest heb ik een patroon gekozen van Andi Satterlund zelf. Het voordeel is dat deze kort is met driekwart mouwen en redelijk dikke wol, dat scheelt breien ^_^.

En ik kan nu zeggen dat ik de challenge gehaald heb! 1 juni begonnen, 14 juli klaar.



En ik ben heel blij met de outfit. Ik heb het vandaag aangehad naar mijn werk en ook de collega's hebben het goedgekeurd. Het vest is toch wel aan de warme kant, maar dan kan ik deze jurk in de herfst en winter ook blijven dragen.

(sorry voor de hele charmante wandelschoenen ^_^)

naaien, breien

Previous post Next post
Up