biologische klok

Jul 25, 2015 08:01

Toch is de biologische klok een wonderlijk ding. Ergens zit in je hoofd opgeslagen dat je automatisch op tijd x wakker wordt.
In de zomer staat mijn innerlijke klok om half 7. Zo door de weeks is dat wel handig, mijn wekker loopt af om tien voor zeven, dus als ik om half zeven op de klok kijk, kan ik nog even doezelen voordat ik er echt uit moet.
Lekker uitslapen is echter onmogelijk. Gisteren was de afsluitende dag van de 4daagse feesten in Nijmegen. Het was erg gezellig, maar (wat daar vaak aan gekoppeld zit) ook erg laat geworden. Wat resulteert in maar vier uurtjes slaap vannacht. Maurice kan zich dan nog heerlijk omdraaien en verder slapen, maar dat lukt mij dan echt niet meer. Zodra het seintje 'HERSENS AAN' verstuurt is, lig ik aan van alles te denken (zoals deze blogpost), maar slapen ho maar.
En toch kan ik dan prima gedijen op vier uur slaap, alsof dat dan ook genoeg is. Niet dat ik dit nu dagen achter elkaar vol moet houden, dan val ook ik om. Maurice zou na een nacht van vier uur de hele dag niet te genieten zijn en 's middags voor een middagdutje gaan. In mijn bovenkamer werkt dat niet. Die denken "het is licht! Waarom zou je gaan slapen!"
Ach, ik hoef vandaag nergens heen, dus ik doe het lekker rustig aan. En vanavond op tijd naar bed.

ikke

Previous post Next post
Up