ІВАНО-ФРАНКІВСК

Jun 24, 2008 12:52



Його називають самим європейським містом України. Хоча я не зовсім згоден. Для мене «саме європейське» місто - це все ж таки Чернівці.
Проте, Івано-Франківськ вважається самим сприятливий містам для життя в Україні по багатьом показникам. Та воно і зрозуміло: красива прікарпатськая природа, чисте повітря, західноєвропейська архітектура, бездоганна чистота на вулицях, найнижчі в Україні ціни і перше місце в країні за об'ємом іноземних інвестицій.
Нам трохи не повезло із погодою: день нашого перебування в Івано-Франківську виявився дощовим і холодним. Проте, ми все-таки оглянули все найцікавіше в місті.

Колись в місті був великий замок, але в позаминулому столітті його розібрали. Про замок нагадує тільки палац Потоцких з парком і брамою. Як і в більшості західноукраїнських міст, центр міста тут - площа Ринок, побудована за всіма правилами західноєвропейського містобудування, в центрі якої знаходиться міська ратуша.



Ратуша має трикутну форму і відрізняється більшою оригінальністю в порівнянні з ратушами інших західноукраїнських міст.





Поряд з площею Ринок знаходиться ще одна знаменита площа - майдан Щептицького. Тут розташовані два величний костьолу: костьол Діви Марії, в якому зараз знаходиться художнім музей, і Катедральний собор Греко-католицької церкви.













Заслуговує уваги і площа Адама Міцкевіча, яка має майже овальну форму і на якій розташований пам'ятник великому польському поетові.





Недалеко знаходиться ще одна з красивих релігійних споруд міста - Вірменський костьол (зараз - собор української автокефальної православної церкви).



Найкрасивіша вулиця міста - вулиця Незалежності:













Якщо пройти пару кілометрів по вулиці Незалежності і перейти через залізничний міст, погляду відкривається неповторний вигляд на комплекс релігійних споруд: костьол Йосипа і Троїцкую церкву (церква Царя Христа) з дзвіницею.













Медична академія:



Вічовий Майдан:



Вулиця Мельничука:





Вулиця Вітовського:



Вулиця Грушевського:



Залізничний вокзал:



церкви, ратуші, храми, Івано-Франківськ, Україна, костели, архітектура

Previous post Next post
Up