Закарпаття замість Гданська

May 02, 2012 12:23

Планував на ці вигідні Гданськ і околиці (ця поїздка вже втретє в мене зривається), але вийшла не менш цікавіша дводенна подорож - на Закарпаття. Вперше їздив на «Срібну землю» власним авто, і з родиною. За два дні поїхали рівно 700 км за маршрутом: Львів - Долина - Торуньський перевал - оз. Синевір - Воловець - Поляна - Перечин - Ужгород - Мукачево - Шенборн - Верецький перевал - Львів.


Упродовж розповіді - не лише природні і архітектурні прикраси, але й інформація про стан доріг на Закарпатті.


Вирішили їхати через Торунський перевал. У світлі надзвичайної завантаженості траси «Київ - Чоп», це було вірним рішенням. Стан дороги на ділянках «Стрий - Долина» і «Долина - Вигода - Торунь» більш-менш нормальний. На останній ділянці є декілька місць з вибоїнами, але пережити можна. Від дороги через Торунь очікував більшого: красивих краєвидів практично не попадалося. Так саме, і крутих серпантинів, про які я мріяв.

Вид з перевалу:




А ось ділянка дороги від перевалу до Міжгірря - значно гірший. Місця з вибоїнами на трасі переважають. Відразу видно різницю між роботою облавтодорів Франківщини і Закарпаття.

А от дорога з Міжгірря до Синевіру дійсно вразила своїм непоганим станом. Погана ділянка - лише останні 3 кілометри до озера. Краєвиди уздовж дороги - неймовірні. Але фотографувати не став, бо фото зовсім не відображає масштабів краси.

Величезні гори на Верецькому перевалі на фотографіях виглядають, яка невеличкі пагорби:


На Синевирі ми були вперше в житті. Звичайно, високогірне озеро не могло не вразити:






В озері дуже багато мальків. А біля озера і в самому озері - жаб:


Вода в озері:


На вулиці - неймовірна спека, а навколо озера ще лежить багато снігу:




З Синевиру поїхали через Межгірря - Воловець - Нижні Ворота - Поляну - Тур’ї Ремети на ночівлю до Перечина. Дорога від Міжгірря через Воловець на Нижні Ворота - відносно нормально (лише декілька ділянок з вибоїнами). І гарні краєвиди (не до порівнянні з дорогою через Торунський перевал).

По дорозі зустрічається багато дерев’яних церков верховинської школи. Але більшість з них спаскуджені бляхою. Єдиний небляшиний храм, який зустрівся по дорозі - церква Різдва Богородиці (1780 р.) у селі Пилипець:




А так з дороги виглядає містечко Воловець:


Стан дороги від Нижніх Воріт до Перечина - просто жахливий (особливо, від Поляни до Тур’їх Реметів). Категорично рекомендую об’їжджати цю ділянку!

Заночувавши в Перечині, рано з ранку я поїхав оглядати Невицький замок. О 7.30 я вже був біля замку єдиним його відвідувачем:


Неканонічні види замку:




Від замку відкривається чудова панорама Ужанської долини:


На передньому плані - Невицьке, на задньому - Ужгород:


«Вікно в Закарпаття»:


В Унгвар заїжджати не стали. Лише оглянули місто з траси:


Ужгородський замок і середмістя:


В Мукачеві багато погуляти не довелося: Маргарита вела себе не дуже добре. Їй, на відміну від мене, більше подобаються природні цікавинки. А от ратуші і палаци їй не цікаві:






Сакури на вулицях Мукачева:


Мукачівський замок - напевне, найдовершінійший і найфотогенічнійший в України:




Майже на півдня зупинилися біля мисливського замку Шенборнів біля Чинадійове. Неймовірно цікаве, охайне і мальовниче місце, the best Закарпаття!


Тут дуже багато сакур:




Найгарніший Schloss в Україні:






Вчора вперше в житті побував в середині:




«Карпати» - найгарніша залізнична станція в Україні:


замки, Мукачево, Чинадійове, палаци, гори, Закарпаття, деревянная архитектура, Ужгород, Синевір

Previous post Next post
Up