Summer darkness 2013: van Schwarzblut tot Finvarra

Jul 30, 2013 15:44

Summer darkness begon met een uitgebreide steampunk show in de Leeuwenbergh kerk. Omdat Shurf zich te pletter had geleerd voor zijn examen eerder die week had ik als verrassing voor hem kaartjes gehaald.




De band Schwarzblut bleek helemaal in Shurf's straatje te liggen. Vooral de zanger was een enorme showman die er een spektakel van wist te maken. Achteraf begepen we dat de teksten van deze toch behoorlijk harde duitse tanzmuzik band voornamelijk teksten van beroemde dichters als Goethe bevatten! Verrassing!



De kerk was verder in steampunk stijl aangekleed met diverse vreemde voorwerpen. Zelfs de cupcakes waren in stijl.


Helaas was door de warmte de accu van mijn camera leeg bij de fabelachtig mooie modeshow van Post Nuclear Steam. Er zijn wel foto's op internet verschenen maar natuurlijk weer niet van de meest mooie jurken. Vreemd genoeg gaan de fotografen toch voor dat ene model wat met bijzonder weinig kleding aan over de catwalk liep :-). Onderdeel van de show was ook een hele mooie tribal buikdans en een wat burlesque waaierdans. Prachtige show! Volgend jaar mag ik die zeker niet missen, en dan met drie accus bij!

Edit: toch nog mooie foto's op internet gevonden; ja dat zijn wij daar op de eerste rij!

(foto door Tim van Veen)

Zondagmiddag diverse bandjes geluistered op het domplein. Sommigen waren mooi (Sweet Ermengarde) sommige niet zo mooi, en de DJ was ronduit afgrijselijk. Maar de ontdekking was toch wel Finvarra. Prachtig vioolspel en keltische liedjes (hoe divers wil je de lineup hebben?!) waar naar hartelust op gedanst werd.


En hoe vaak zie je nou tegelijk Harry Potter en een Roze Lolita in het pandhof in Utrecht?


Een zeer geslaagd festival in het hartje van onze eigen stad. En een prima besteding van twee prachtige zomerdagen. Er zijn ergere dingen dan in het zomerzonnetje noedels uit een bakje eten op het domplein tijdens het luisteren van een goeie band.
Previous post
Up