Weg met de wildernis

Apr 27, 2013 17:21

We hadden in onze voortuin een "pretty sort of wilderness" die als enige functie had om de keuken van licht te beroven. Daarin stonden drie verwilderde struiken, een oerlelijke laurier, metershoge jasmijn en veel, veel, veel klimop. Na afgelopen najaar al de jasmijn tot een halve meter teruggesnoeid te hebben, was het nu de beurt aan de rest.

Grote verwilderde struik afgezaagd, de laurier stevig teruggesnoeid en de rare andere struik die eronder tevoorschijn kwam (buurman noemde het een hibiscus maar dat klopt volgens mij niet) tot een boomvorm gesnoeid. En natuurlijk alle klimop eruit getrokken. Dat leverde een hele hoop mooie kale grond op waarin ik los kon gaan:

Dit wordt mijn mini-engelse rozentuin.
Tussen de witte bloemetjes dragende bodemkruiper Viveca staat nu tweemaal de rode engelse struikroos "Our Lady", eenmaal de dieprode "Dr Watson", eenmaal de witte "Lady of the lake" en eenmaal een purperrode stamroos.

De achtertuin is nu voorzien van witte azaleas en de witte trosroos "Sneeuwwitje". Daar komt nog een tweede vijvertje bij in de komende dagen, en ik ga nog hosta's jatten bij mijn schoonmoeder. Eigenlijk wil ik de Hosta Big Daddy, puur vanwege de naam, maar dan moet ik die ergens vinden. Zodra ik ergens de goeie soort te pakken krijg komt daar nog Kornoelje en elfenbloem bij.

De kruidentuin heeft zelf de thijm en bieslook laten overleven. Daar staat nu basilicum (nomms bij tomaat en mozarella) en koriander (moet toch eens muligatawny soep leren maken) bij. Plek over voor munt, peterselie en nog meer munt.

De tweede voortuin is nu nog een ratjetoe. Daar hebben we ook nog geen strak plan voor maar alles wat we wilden houden van de huidige planten daarin gezet. We hebben een hele mooie paarse bloem erin gezet (geen idee hoe het heet), verder staat er een kamperfoelie, nog een azalea, twee bolstruikjes en de klimop die daar nog groeit wordt nog even getolereerd maar die moet nog weg. Er groeit nog iets groots en meeslepends wat volgens mij wel een hibiscus is. En veel klein groens wat ik niet kan plaatsen maar wat lijkt op een vetplant die heel groot wordt??? Misschien wordt dit onze "veel bloemen" tuin. Enige plan wat ik nu heb is dat de kamperfoelie op termijn moet wijken voor een blauwe regen.

Dan hebben we een wit-rode rozentuin, een paars-witte japanse tuin, een kruidentuin en een vanalles tuin. En dat voor iemand zonder groene vingers.
Previous post Next post
Up