Asiliuko daržininko užrašai: pavasaris prasideda

Apr 13, 2021 01:35


Kai vakarais kyla noras išlįsti ir dar kartą pasivaikščioti, kai nepučiant vėjui lauke šilta, kai dienomis atšąla radiatoriai - jis čia. Jis - tai pavasaris. O tas kitas jis - karantinas - traukiasi kaip sniegas (sniego dar galima rasti!), ir atidaro kelią legaliai pasiekti sodą:)

O ten žydi vienas kitas krokas - nieko, dar pražydės, išsikapstę iš po žemių (aš turbūt per giliai juos visus susodinu), ne taip šilta čia kaip mieste. Tulpės dygsta kaip ant mielių. Lysvės vėl suslūgo per žiemą, nepasotinamos tos daržovės, komposto joms neužtenka, nors imk ir pirk atskirai žemes, ko labai nesinori... Tai ir nepirksim, tegu būna plokščios, vis tiek derlius uždera šioks bei toks.



Kas per kaži krokiukai, pati nežinau, turbūt tiesiog dar jauni svogūnėliai.



Kaip gerai, kad pernai susirašiau, kur daugmaž ką susodinau, o ką atidaviau kitiems, dabar paskaičiau savo įrašus ir apsidžiaugiau.

Pvz., čia taip ir turėjo būti - rytinės laumenės išsikeros ir uždengs tuo metu jau nužydėjusias tulpytes. Tikiuosi, jos žydės, nes tik pernai pasodintos. O laumenės jau net krauna savo geltonus žiedukus.





Mieste kai kur scylių ištisi kilimai, net ten, kur specialiai nesodinta. Kadangi tai pavasarinis efemeroidas, negaila, kad ką užgoš. Na, ir šiaip pasisekė joms - dar trimeristai neburzgia vejose...



Į sodą iš už tvoros prasibrovė keletas žibučių kelmelių.



Gerai įsižiūrėjus, lysvėse irgi jau šis tas žydi, daržinė žliūgė, siūlinė veronika...



Per žiemą nulūžo didelė slyvos šaka. To ir reikėjo laukti, ji jau buvo visai išsikėtojusi. O kita slyva visai nulūžo. Teko jos strampą iškasti. Iš žemių išlindo gražus šliužas:)



Pabandykim prisiminti... Priekyje pasėjau ridikėlių, paskui gražgarsčių, kitų gražgarsčių, sultenių, ankstyvų raukšlėtųjų žirnių (užteko tik dviem vagom, ekologiški mat, po mažai).



Nugrėbiau visą darželį. Atrodo, ot niekai, bet darbo visgi yra. Ir nukarpyt, ko nespėjom rudenį, nes aaa, korontinas, ir aaa, žiema; ir išrauliot, kas nudžiūvo, ir tų nelemtų tujų šakeles išgraiboti... Kaimynai pašalino greta stovėjusius polietiletinius šiltnamius, dabar riba tarp sodų visai neaiški, tačiau kai sužels žoliniai augalai, turėtų pagerėti.

Sakyčiau, pavasarinis rankų įkišimas į žemę įvyko:) Buvo šilta! Paskui jau net pirštines nusimoviau. Bet dar basom nevaikščioju:)))

sodas

Previous post Next post
Up