Asiliuko gėlininko rudens kvailystės

Nov 21, 2020 23:24


Sodininkai keisti padarai, pavasarį laukia rudens, - kas prinoks? O rudenį laukia pavasario, - kas išdygs?:) Juokingiausia, kad iš manęs toks gėlininkas... Kaip iš kurmio balerina. Na, pasodinti galiu net pagal instrukcijas, bet c'mon, užkloti durpėm pavasarinių gėlių svogūnėlius?.. Iš kur dar tą ištraukėt? O jau iškasinėti ir laikyti per vasarą kažkur - išvis kvailystė:D O kodėl tokius tarpus nurodot, jei jūsų nuotraukose viens prie kito narcizai auga?..



Žodžiu, užsukau į parduotuvę, kur buvo visokių nukainuotų svogūnėlių, ne dėl to, kad jau nupiepo (va vienmečius augalus kodėl pardavinėja šiuo metų laiku, o ne už ačiū dalina - tai visai neaišku), o kad jau ant nosies sodinimo pabaiga. Šiandien miške buvo ne tik šarma, bet ir gruodas. Tikėkimės, sode nebus žemė pašalus.

Taigi, užsukau į parduotuvę ir prisipirkau krūvą tų svogūnėlių. Mielai kai kurių būčiau mažiau pirkus, bet kad maišeliais buvo. Čia susirašysiu, ką pirkau, galit neskaityti:)))



8 narcizai Sempre avanti. (ATN. Visus atidaviau, nebuvo jėgų dar ilgiau kapstytis, šalta, šlapia, gal 5 poras pirštinių sužemėjau:))

10 fantastiškų baltai žalsvų pilnavidurių tulpių Exotic Emperor. (ATN. Visas atidaviau.)

15 rūšinių tulpyčių Persian pearl, bet tai melas, nes rūšinės būna be veislės pavadinimų. Tai tiesiog kitos rūšies veislė, negu pas mus įprasta (darželinės dažniausios, dar būna ankstyvosios ir vėlyvosios). Smailiažiedlapė, violetinė su balsva išore, labai daili. Vos 10 cm ūgio. (ATN. Susodinau prie rytinės laumenės, ji turėtų uždengti nužydėjusių tulpių lapus.)

15 įvairių scylių. Pagal piešinį turėtų būti gausiažiedės ir įvairiaspalvės, bet kai miksas, gali būti ir visos žydros... (ATN. Susodinau į laukinę-kultūrinę eksperimentinę pievelę.)

Aukštoji kamasija, net 20 svogūnėlių - patraukė nematyti žiedynai ir pažadas, kad patinka bitėms bei drugiams. Bet pakuotė kitokia nei visų, tad tik dabar supratau, kad ji tikrai aukštesnė, nei maniau - iki 60 cm. Reiks rasti jai ir kitą vietą negu visoms pavasarinėms. Bus įdomu:) (ATN. Pasodinau gėlyno pakrašty gal kokius 8, kitus atidaviau.)

15 pavasarinio erančio svogūnėlių. Geltonai žydintys, iš po sniego lendantys augalai. Aišku, nesmagu, kai matai ant pakuotės, kad galima sodinti nors ir gruodį, o realiai LT sąlygomis - rugsėjį:))) Na bet negi lauksiu iki kitų metų? Sukišiu šiemet! (ATN. Susodinau prie rytinės namo sienos.)

Na, ir 17 visokių tulpių ir narcizų pavieniais svogūnėliais. OMG, visgi kur aš juos sukaišiosiu?.. Dar jiems ir žemė turi būti ne pati blogiausia, ir vieta saulėta. Na, dalį žinau kam atiduosiu, bet šiaip tai bus galvosūkis, nes jau kažkiek sukaišiojau į veją, net ne į darželį.

sodas

Previous post Next post
Up