Рейн-Вестфальський уікенд

Apr 09, 2018 15:51



Повернувся із кількаденної поїздки Німеччиною за маршрутом Дортмунд-Вупперталь-Кьольн-Дортмунд, яка стала можлива завдяки новому авіарейсу зі Львова та Великоднім вихідним. У цьому дописі невелика фотовижимка з поїздки у якості анонсу.

2. Віднедавна авіакомпанія WizzAir запустила рейс Львів-Дортмунд. Це неймовірно зручно - заради польоту не потрібно добиратися до якогось Кракова, ризикувати застрягнути на кордоні та витрачати час на ночівлю перед польотом у хостелі. Можна просто пообідати вдома, взяти наплічник, приїхати у аеропорт на тролейбусі і за кілька годин ти вже за півтори тисячі кілометрів..


3. Це фото стало першим, зробленим у Дортмунді на фотоапарат, а сам Дортмунд став першим містом у Західній Європі, де до мене у подібній ситуації підійшов працівник станції та сказав, що фотографувати без спеціального дозволу заборонено.


4. Саме місто здивувало безлюдністю вулиць (так, на фото ніч, але зранку було то саме). Лише напередодні матчу місцевої Боруссії центр помітно наповнився людьми.


5. Кільцеву вулицю довкола центру ввечері використовують як гоночний трек любителі поганяти з вітерцем на дорогих спорт-карах. Періодично з ревом двигуна літали всякі Мазераті на швидкості явно поза сотню. Схоже, що радарів, які фіксують перевищення швидкості тут взагалі немає або ж нічні гонщики добре знають, де вони висять.


6. Мабуть, багато про Дортмунд може сказати той факт, що на перехресті двох най-най-центровіших вулиць знаходиться не дорогий ресторан чи модний бутік, а магазин, що торгує робочим одягом.


7. Зона висадки таксі біля залізничного вокзалу. Так-так, вона трохи в стороні, а не прямо під головним входом.


8. Німецька залізниця (та й не тільки вона) в носі мала всіх, хто не володіє німецькою мовою та частенько не запарюються дубляжем важливих повідомлень. Добре, що чоловік із наплічником на фото, після чергового оголошення із динаміків підійшов та сказав "Ви, я бачу, не місцеві. Тут щойно сказали, що потяг, на який ми всі чекаємо, приїде на інший перон. Ходімо". Якби не він, той потяг майже напевне поїхав би без нас. Ще раз дякую тобі, незнайомцю. А ви допомагаєте людям у подібних ситуаціях?


9. Вупперталь після Дортмунда здивував жвавістю вуличного життя.


10. Біля вуппертальського вокзала на фінішній прямій роботи по реконструкції привокзальної площі.


11. Місцева ратуша.


12. На центральній площі проходив якийсь ярмарок. Не сказав би, що ятки-кіоски красивіші за наші.


13. Під вечір всі ці столи заповнилися людьми. На вулицях, де багато кафешок, завжди витає характерний запах якоїсь приправи, який я не пригадую у Польщі чи ще десь. Можливо, знавці кебабної справи знають, що воно таке.


14. Згадав Вупперталь - виклади фото місцевого підвісного трамвая. Відкритий ще у 1901 році швебебан безсумнівно є головною пам'яткою цього міста та затьмарює собою все інше. Взагалі абсолютно безбашенна штука.


15. Хоча я відчуваю у собі сили написати розповідь про Вупперталь без жодної згадки про швебебан (про нього все ж варто окремо)


16.


17. Це фото можна показувати тим, хто каже, що ось на Заході підземні переходи гарні та зручні, а в нас просто люди неправильні та не вміють цим благом користуватися. Єдиний побачений у трьох містах суто підземний перехід (входи до метро не рахуємо) виглядав так і нагорі дублювався звичайними переходами зі світлофорами.


18.


19. Залізничний вокзал Кьольна.


20. Кьольнська синагога.


21. Нормальні люди йдуть дивитися на Кьольнський собор, а хтось по якихось пердях вештається. До речі, шкіряне крісло у хорошому стані нікому не треба?


22. Сонце пригріло.


23. Набережна Рейну.


24. Здається, половина міста вийшла у парки та на набережні зустрічати перший по-справжньому теплий день.


25. Знизу під набережною з її фонтанами, деревами та людьми на травичці закопана магістральна вулиця.


26. Будинки-крани, збудовані на місці колишнього порту вражають та не влізають у кадр.


27. Тільки якщо відійти подалі.


28.


29. Люди засмагають на сходинках та підозріло дивляться на фотографа.


30. На цьому поки все. Далі буде.


залізниця, дорога, німеччина

Previous post Next post
Up