Обліко аморалє

Jul 27, 2012 02:13


      Що не кажіть, а стабільність все ж відчувається. Не життя - нудота. Не тільки нічого писати не хочеться, а навіть зомбопанель дивитися. А що там побачиш? Хіба що ось Олімпійські Ігри починаються - можна  дещо вибірково підглянути. А так що?
      «Усё идет по заранее разработанному и утвержденному шефом плану». Йде нудний і майже непомітний для обивателя процес здачі України власнику головного совкового стада. Блудний син (чи, скоріше, дуже незалежна дочка) повертається додому. Добровільно, хоча і з заламаними назад руками. «Без шуму и пыли ». Судячи з усього, політичний питань давно взагалі вже немає, а економічні вимолюються тільки на рівні особистих інтересів: хто яким who потім буде. А нам  що до того? Ото й нудьгуємо.
      Навіть «настоящий русский мужик», якого доля і центр закинули керувати урядом сусідньої для нього країни, схоже, також нудьгує і хоче якось, із властивим йому почуттям гумору, попустувати. То похихикає на російському ТБ щодо відданої йому для управління держави, то телеканалу уже на підвладній йому території дасть вказівку перейти на рідну йому російську, то прямо на бойовому посту познущається над назвою державної мови. Дарма. По барабану. Стабільна тиша. Нудьга.

І тут - раз, хоч невеличкий, а скандальчик. Все ж хоч щось! Дівчина прямо біля трапу літака замість хліба та солі дуже «почесному гостю» (чи то ба - ще одному владиці України, тьху ти, скільки цих роззявлених пащек на бідну нашу країну) піднесла українську перчинку - себе в напівоголеному вигляді.
      В чому прикол? Здавалося, не перший раз наші дівчата і під різним приводом демонструють себе в натуральному вигляді. Час уже і звикнути. Так і звикли. Все, що хтось хотів сказати на адресу цих дівчат, уже сказав. І цього разу буде сказано немало. Не має ніякого сумніву, що такий вид протесту має, дуже м’яко кажучи, неоднозначний відгук.
      Але факт залишається фактом: це єдиний публічний вияв протесту такого масштабу з приводу приїзду бундючного олігархічно-феесбешно-кримінально-шовіністичного авторитету в патріаршому вбранні. Єдиний! В усякому випадку, з тих, хто мав такий резонанс у ЗМІ та серед людей. А це вже дуже немало.
      Я нічого не знаю про цю дівчину. Тому не збираюся ані засуджувати, ані виправдовувати її або, тим більше, її вибір. Але зовсім не виключено, що вона, не зважаючи на свій вигляд, була самою моральною з усіх персонажів, кого можна було побачити на тому відео. В усякому разі, про аморальність персони, кому були адресовані вигуки «Изыди вон! Изыди вон!..», відомо більш ніж достатньо.

ЗМІ, патріотизм, Україна, Раша, Гундяев, Украина-Россия, femen, ТБ, стадный инстинкт, Азаров

Previous post Next post
Up