Дивина, та й годі - корупція є, а корупціонерів немає

May 26, 2015 22:36

Виявляється, нам не дають безвізовий режим з ЄС тому, що у нас корупція. Ну, це вже занадто. М’яко кажучи, це наклеп. А де докази? Нехай цей самий ЄС покаже хоч одного корупціонера. Тицьне пальцем - ось він, з ПІБ і місцем роботи. Ні, тицьнути, звичайно, можна, куди завгодно. Але це не доказ. А де рішення суду? Та ще й без задоволення апеляції на це рішення? Ага? Слабо? Нема? Так навіщо наговорювати?
Їх, цих клятих корупціонерів, просто немає. Не може ж бути, щоб вони були, а за рік не засудили жодного. Та ще й такого, щоб фейс знайомий був усім до сліз! А яка корупція без корупціонерів? Це називається - знайшли привід відмовити. Та ще й брешуть!

Тільки наслюнавив олівець, що написати позов до суду за наклеп з боку чиновників ЄС, як по ящику кажуть: а корупція таки є. Причому кажуть ті, у кого основний паспорт - український. До того ж, вони самі займаються боротьбою з цією самою бідою. А це вже авторитетно. Хто ж буде тримати такі посади, якщо корупції немає? Логічно? Довелося олівець відкладати.
А ящик добиває - ось вони, каже, дивіться на їх, супостатів.
Ось бабуся дала сантехніку на пляшку, що відремонтував кран, який протікав роки зо два.
А ось сама не своя від щастя якась мамочка втратила почуття моральної відповідальності перед суспільством і у злочинний засіб «віддячила» хірурга, який врятував життя її дитині, конвертом.

А ось навіть якийсь чиновник якогось району якоїсь області взяв якусь суму за те, що підписав якийсь папірець. Оце вже серйозно! І брали його по-дорослому, як диверсантів в АТО. І чітко все видно, як в РашаТБ -  під телекамеру. Нарешті! Можуть, якщо захочуть!
Не міг не поділитися новиною з одним із тих, кого називають інсайдерами системи.
Він професійно питає:
- Взяли?
- Взяли, - кажу.
 - Під камеру?
- Під камеру, - кажу.
- Зі стрільбою?
- Ще й як, - кажу. - Зі стрільбою - як при штурмі Берліну.
- А, шкода набоїв. Вони б згодилися на фронті. Однак відпустять…
- Куди відпустять? - дивуюсь.
- До Австрії, наприклад.
- Як так, відпустять? - питаю.
- Як-як? Як завжди. Без телекамер…

корупція, правосуддя, довіра до влади

Previous post Next post
Up