Black and White-2

Mar 14, 2013 20:55

 З часу написання В.Маяковським знаменитого вірша, як видно, мало що змінилося. Чорних продовжують пригнічувати. Расизм квітне буйним цвітом. Як відомо, чорношкірий член британського парламенту Девід Леммі дуже справедливо вчора звинуватив ВВС в расизмі через твіт про колір диму над трубою Сікстинської капели: http://korrespondent.net/world/1522084-temnokozhij-britanskij-parlamentarij-uvidel-rasizm-v-tvite-bi-bi-si-o-chernom-dyme
     Але скориставшись з того, що чорношкірі члени згаданого парламенту за рівнем освіти не зобов’язані розбиратися в кольорах диму при виборах Папи Римського, йому заморочили голову якимись традиціями, а попросту - заткнули, як завжди, рота.
 Але справедливість не можна так просто задушити. І сьогодні вже, як сповіщають джерела, його послідовники знову повернулися до цього питання.
     Вони справедливо стверджують, що потрібно покінчити з будь-якими натяками на расизм.
     По-перше, навіть якщо і була така традиція, то з якого такого дива, коли надворі ХХI сторіччя, численні спостерігачі повинні радіти саме білому диму, вибираючи Папу? Хто дав право присвоювати білим право на людську радість за кольором свого тіла? Невже немає інших кольорів?
     По-друге. Зовсім нахабним та кричущим є факт, що тільки-но вибраний Папа з’явився на балконі Собору Святого Петра перед людьми саме в білому папському вбранні. Це просто знущання і виклик!
     «Невже не зрозуміло, - як сповіщається, запитують активісти боротьби з расизмом у зверненні до Папи, - що час таких брудних натяків на расову нерівність повинен залишитися у минулому?»

І наприкінці вони підкреслили, що тепер вони з іще більшою наполегливістю будуть викривати всі ознаки расизму, які отруюють повсякденне життя людей у всьому світі.

P.S.: Як повідомляють з тих же джерел, лідер країни, яка ще за радянських часів почала непримеренну боротьбу проти расизму і за рівноправність усіх людей, запросив парламентарія до себе в гості і заявив, що готовий надати російське громадянство.

смажене каченя, дурість, расизм, вибори

Previous post Next post
Up