У кожного своє питання

Oct 24, 2012 21:16

      Очікуючи 28-е число, багато хто сподіваєтся отримати відповіді на свої запитання. Звичайно, мене також деякі дрібниці цікавлять. Наприклад, таке: після цієї дати - що на цей раз вигадає Захід, аби і перед своїм електоратом виглядати пристойно, і не висувати якихось примарних "санкцій" щодо власників України. Найбільш вірогідна відповідь: ось дочекаємося виборів президента, а потім... Ух!
      Ні, не так. Спочатку буде вираз повного розчарування і навіть здивування (ми ж їм повірили, ми ж так сподівалися, адже все було так чемненько, нічого не передвіщувало...). Потім різні комісії, підкомісії, делегації, дипломатичні реверанси впереміш з лінивими заявами окремих парламентарів окремих країн, а потім, коли в їх щиро наївні очі хтось плюне і не промахнеться, ось тоді вже і буде, мабуть, щось подібне до цієї заяви. Якщо ще щось не підвернеться...
      А що? Нормально. Це Схід - справа делікатна. А Захід - він передбачуваний, як погода в Сахарі. За що, до речі, його і поважають. Що їх напевне єднає зі Сходом, так це те, що вони також знають історію Насреддіна про ішака та еміра.
А що кардинально відрізняє, так це демонстративний підхід, що кожен повинен вирішувати свої проблеми сам, не зважаючи на підступність друзів і не чекаючи на підтримку ворогів.

евроинтеграция, Україна, майбутнє, вибори, влада, оптимізм, довіра до влади, Европа, песимізм

Previous post Next post
Up