Heisunheiluvilles

Aug 24, 2010 13:37

No niin. Koitan varovaista paluuta tähänkin suuntaan. Hommat alkaa lutviutuun ja suunnat on selvillä, nyt ei voi kun antaa virrata. Kolmen viikon lomasta kaksi ensimmäistä takana ja kivaa on ollu. Pitkiä aamuja, jotka venyy iltapäivään, ei mitään pakkoa mihinkään suuntaan. Mökkeilty on pariinkin otteeseen, poin pyörittelyä harrastettu satunnaisen tasaisesti ja syöty hyvin. Tällä viikolla pitäis treenailla oikein olan takaa, lauantaina tiedossa keikka Hyhkyn venetsialaisissa. Jänskättää jo!  Loppuis vaan toi sade, niin pääsis pihalle harjotteleen koreografioitaki... Lisäksi tiedossa meikki- ja hiusmallisettiä ja kansalaisopiston tanssi- & Pilateskurssia, tai jos sitten ryhdistäydynkin ja käyn pilateksen ohella opiskelemaan vaikka espanjaa tai venäjää? Kielten opiskelu on ollut mulle aina hieman hankalaa, mulla ei ole lukupäätä opiskelun suhteen vaan opin asiat käytännössä. Siksi mun englanti sujuukin mainiosti, mutta ruotsi, saksasta puhumattakaan on välttävän huonoja jos nyt yhtään osaankaan. Niitä kun ei ole tullut juuri käytettyä.

Koska tykkään myös kokkailla ja olen innoissani tehdessäni jotain superhyvää, jaan teillekin nyt reseptin mökkimuonituksista. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tämä ohje tuottaa ruokapuolta noin kahdeksalle hengelle, tarkkoja mittoja kannattaa vaklailla riisipaketin kyljestä tai ruokalehtien sivuilta. Tarvitaan iso pannu, itse tein tämän wokkipannulla.

Kantarellirisotto

500 g risottoriisiä
Reilusti kantarellejä (tai muita sieniä sesongin ja maun mukaan)
1 ½ l kasvisfondia ja lisäksi tarpeen mukaan kuumaa vettä
2 ½ dl maukasta valkoviiniä
Nippu rucolaa
Purjosipulin varsi
Öljyä tai voita paistamiseen (voilla tulee maukkaampaa)
Tujaus mustapippuria ja suolaa
Parmesania raasteena, tai mietoa juustoraastetta ja parmesanlastuja

Keitä kasvisfondi aluksi. Pilko purjo, putsaa ja pilko sienet pariin osaan fondin kiehuessa, freesaa kuumalla pannulla voissa. Lisää risottoriisi sekoittaen ja anna maustua kunnes riisi on kauttaaltaan läpinäkyvää. Lisää fondista noin kolmasosa, ja sekoittele. Anna risoton kiehua välillä sekoitellen. Kun neste on imeytynyt, lisää taas kolmasosa ja sekoita. Jatka näin n. 20 minuuttia, käytä tarvittaessa kuumaa vettä. Lisää loppvaiheessa valkoviini ja nautiskele tuoksusta tovi. Heitä vielä mausteet ja rucola sekaan, huumaannu vielä upeammasta tuoksusta. Sekoita hyvin. Upota juusto sekaan, varo polttamasta pohjaan. Vie heti tarjolle salaatin kera, koristele tuoreella rucolalla ja parmesanlastuilla.

Meidän salaatissa oli kunkin mukanaan tuomia eväitä: kirsikkatomaattia, ituja, kurkkua, pinaatinlehti-rucola-punamangoldisalaattisekoitus, marinoituja valkosipuleita öljyineen, herneenversoja ja kevätsipulia. Namia.



Previous post Next post
Up