מן המטבח: מרק מהיר למצוננים

Mar 11, 2011 23:11



אני קצת חולה. אתמול תקפה אותי מתקפה משולבת של הצטננות קשה ודלקת עיניים. גוש ניגשתי לקופת החולים השכונתית לקבל כל מיני מרשמים לדלקת עיניים, ונראה שזה באמת עבר, הידד.
אבל אני עדיין מצוננת די קשה.

אז היום בצהריים אמרתי לעצמי, עכשיו זה לא הזמן להתקמצן על כמויות הציר, הרי יש לנו די הרבה בפריזר.
חוצמזה החורף כמעט נגמר, כמה מרקים כבר נכין בקיץ?

אז לקחתי סיר קטן. קצצתי וטיגנתי בו בצל קטן, קולורבי גדול ושני גזרים (הירקות בחתיכות קטנות כי רציתי שזה יהיה מוכן מהר).
הוספתי פנימה בערך חצי כוס של ציר מרק קפוא (מאלה שהקפאתי בכוסות חד פעמיות) ועוד תבנית קוביות קרח שלמה של ציר (יש בה 12 קוביות של כ-35 סמ"ק כל אחת, תעשו את המתמטיקה לבד אם זה במקרה מעניין אתכם). הוספתי קוביה קפואה של פטרוזיליה, ואחת של שום.
קיפוד ביקש שאם אני כבר שם, אטגן לו נקניקיות - וכיוון שהייתי כבר שם, חתכתי לפרוסות והוספתי למרק נקניקיית כבש אחת (לא חובה).
הוספתי קצת מים (כמה קצת? אנא אערף, קצת. הרבה פחות מכמות הציר), כמות נכבדה של מלח (בניגוד למרק עוף עצמו, את הציר אני לא ממליחה - אז המרק יצא קצת תפל לפני המלח), וקצת כמון. פלפל לא הוספתי הפעם, כי הנקניקיה חריפה.
נתתי לזה להתבשל קצת (בינתיים אכלתי קולורבי נוסף, טרי, ונקניקיה אחת שטיגנתי לעצמי, כי מה אני, עז?)
אחרי איזה חצי שעה זה כבר היה מוכן, ירקות רכים והכל.

זה לא בדיוק כמו מרק עוף אוריגינל, אבל בהחלט עושה את העבודה. הספיק לשתי מנות לאדם חולה ורעב, ועכשיו כבר לא נשאר כלום. אני מניחה שבעיתות הדחק אפשר להכין גם עם מים+ אבקת מרק (או יותר טוב, מים + "ציר עוף"/"ציר בקר" מעדות הקנור), אבל זה לא יהיה אותו דבר. אפילו אפקט פלסיבו צריך משהו לעבוד איתו.
מצד שני,גם מים עם אבקת מרק יהיו יותר טובים מהומאופטיה. אבל האם המים יזכרו שפעם היתה בהם אבקת מרק עוף? הממ.

בכל אופן, אומ נומ נומ, למרות שחוש הריח והטעם שלי קצת פגומים כרגע. ומזור לאדם המצונן, שזה חשוב.

מן המטבח

Previous post Next post
Up