Про смаки ще й як можна посперечатися!

Dec 23, 2011 16:45

http://www.livejournal.ru/eda/theory/id/1644 - що може бути тупіше, я просто не знаю!
Ну й брєд! Не стримуюся, щоб не прокоментувати.

1. З печінки я готую печінковий паштет - найчастіше на свята (рецепт моєї мами, і поділится з ним я не готова - можна сказати, фамільний секрет! ;)) А останнім часом роблю для дітей печінкове суфле - вминають дуже швидко. Щодо користі печінки говорити не буду, це й так зрозуміло (хоча їсти її занадто часто теж не дуже добре), а ще чималий плюс на її користь - вона дешева і, на відміну від м"яса, не втушується під час приготування - маса лишається так, як і була, тобто, з кілограму печінки можна приготувати їдла на 2, а то й 3 дні - бо нею ще й шивдко наїдаєшся!
2. Сир з пліснявою - занадто екзотично, щоб можна було казати про нього однозначно. Я їм його дуже рідко, хоча іноді й хочеться. Мені смачно. До речі, вагітним його все-таки не рекомендується (щодо мам-годуальниць - навіть не знаю...)
3. Щодо баклажанів - готова побити ногами автора того поста! Що може буде смачніше баклажанної (так, хай і не дуже естетичної!) ікри?! Взимку я частенько натрапляю у супермаркетах на фабричну ікру з Могилів-Подільського, і тоді мене узагалі охоплює сум і ностальгія (я там народилася). Ну й малокалорійно, що теж прекрасно. А якщо баклажани кубиками потушкувати з кабачками (у рівних пропорціях) + трохи цибулі, страва стає схожою на підсмажені гриби!
4. Про бамію нічого не можу сказати, чого не їла, того не їла. Але раз "бамия пользуется жуткой популярностью в индийской и еврейской кухне", значить, не все так погано - зате знову необ"єктивність у автора!
5. Сардини - один з основних компонентів отих радянських салатів-"мазючок": дешево і сердито. 2 яйця + банка сардин + плавлений сирок + цибулина + майонез за смаком - ось здається, отой класичний салатик, що має неапетитний сірий колір, зате чудовий, якийсь зимовий смак!
6. Брюсельська капуста! Це чудово! І дуже! Дуже! Смачно!
Її треба відварити протягом 15 хвилин (якщо 500-700 г) у підсоленій воді, а потім обсмажити на олії у сухарях, їсти гарячою. Це незрівнянна страва, одна з моїх улюблених! І дітям теж дуже подобається. І в овочевому супі вона теж незамінна, хоч свіжозварена, хоч заморожена, ота "білокачанна ліліпутська". (Згодна, що холодна, та навіть тепла брюселька не дуже смачна - ну так а хто вам лєкарь їсти її холодною?)
7. Варені яйця, якщо їх переварити, та ще й якщо вони несвіжі, мають, не лише гидкий запах, але й незгірший вигляд. Але страв (особливо салатів) на основі варених яєць може назбиратися на грубезну книжку. Словом, без них нікуди!
8. Квасоля. Лімська чи звичайна, а без квасолі у піст обійтися тяжко, та й, як мовить приказка, "борщ без квасолі - як ложка без ручки". Я бобові дуже люблю, хоча це теж продукт "на любителя". Мабуть, тому і потрапив у той "чорний список".
9. Буряк. Без коментарів! Я буряк готую не менше разу на тиждень, ось зараз у нас якраз борщ. До речі - вичитала у Бєлоніки і сама стала так робити: набагато зручніше буряк для салату не варити, а запікати у фользі на товстому шарі кам"яної солі. Обмотуйте щедро, щоб не проступив сік, і солі не жалійте; дечко має бути якесь стареньке, таке що не жаль потім і викинути - вже після першого разу сіль спресовується, але її можна використовувати повторно, і не один раз, лише трохи досипати. Такий буряк набагато смачніший вареного.
10. До коріандру ставлюся спокійно. Цілком нормальна спеція.

Якщо говорити про те, чого я не люблю: однозначно варена цибуля!
Деруни. Не їм, але коханому іноді доводиться готувати.
Їжа "занадто". Занадто пересолена, а особливо занадто жирна. Чи то печінка, чи підшлункова - протестують.
Авокадо і червоний пекучий перець - ніколи нічого з них не готувала. Я їх боюсь, не знаю, як до них підступится. Але нічого поганого про них не скажу.

Окрема тема - спеції та приправи.
Нещодавно спробувала зіру. Нууууу, якщо ПІТ може мати смак (не запах, бо запах у сухих зрнят якраз нічого!), то це саме воно і є.
Фенхель - у будь-якому вигляді - навіть не показуйте!
Тархун - наскільки я люблю отой яскраво-зелений росиніквський лимонад, настільки не можу впихнути в себе щось приготоване з травичкою тархуну.

Рибу їм і люблю далеку не всяку. Свіжих коропів на базарі обходжу далеко...
Морепродукти - нормально ставлюся хіба що до варених креветок, до всього іншого байдужа, можна сказати, що не люблю.

А так, нууу.... майже всеядна!

П.С. До речі, повертаючись до 7-го пункту. У мене в холодильнику, незалежно від сезону, завжди є такі 5 продуктів: яйця, лимони (хоча б 1!), сметана, масло вершкове і часник.

А у вас?

отсебятина, отаке кіно, дурня нашей жизні, життя має смак, my life, повбивала б

Previous post Next post
Up