Mustapapupyörykät kaurakermakastikkeessa

Jan 19, 2018 06:44



Mustapapupyörykät:
2 tlk (n. 6 dl) kypsiä mustapapuja
vähintään 1 rkl vehnäjauhoja (tai korppujauhoja/leivänmuruja)
1 pieni sipuli
3 valkosipulinkynttä
tuoretta chiliä (tai maun mukaan chilijauhetta)
savupaprikajauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria
Kaurakermakastike:
2 prk kaurakermaa (esim. Planti, Kaslink, Rainbow, Oatly, Pirkka)
puolikas kasviliemikuutio tai kasvisliemijauhetta
valkosipulinkynsi
1 tl paprikajauhetta
tuoretta persiljaa
suolaa
pippuria

Valuta nesteet pois mustapavuista. Silppua sipuli, valkosipuli, chili ja persilja pieneksi. Laita ainekset kulhoon ja painele pavut rikki perunasurvimella tai sauvasekoittimella. Lisää lopuksi jauhot sekä mausteet ja sekoita. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää jauhojen määrää.

Kuumenna öljy paistinpannulla. Muotoile sillä välin taikina viideksitoista pyörykäksi. Laita pyörykät pannulle ja anna niiden ruskistua ensin yhdeltä puolelta hyvin niitä kääntämättä muutaman minuutin ajan. Käännä pyörykät ja paista myös toiselta puolelta. Kun pyörykät ovat valmiit nouki ne pois pannulta.

Älä huuhtele pannua, vaan lisää siihen kaurakerma. Lisää mausteita oman maun mukaan. Nostele pyörykät takaisin pannulle ja tarjoile kastike esimerkiksi perunamuusin kanssa.

бобовые, рецепты

Previous post Next post
Up