2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (tai chilijauhetta maun mukaan)
3 cm pätkä inkivääriä (tai inkiväärijauhetta maun mukaan)
2 tl kurkumaa
1 tölkki tomaattimurskaa
2 dl kaurakermaa
1-2 kasvisliemikuutiota (tai kasvisliemijauhetta)
3 dl kuivia punaisia linssejä
(vettä)
(ripaus suolaa)
Kuutioi sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja pilko chili. Jätä chiliin siemenet, jos haluat lisää tulisuutta. Kuori ja raasta inkivääri.
Lisää kattilaan öljyä ja kuumenna. Freesaa kasvikset ja kurkuma.
Kaada joukkoon tomaattimurska ja kaurakerma sekä lisää joukkoon kasvisliemikuutio. Voit lisätä ensin yhden ja toisen vasta loppuvaiheessa, jos kaipaat lisää makua. Anna keitoksen pulpahdella.
Mittaa linssit siivilään ja huuhtele huolellisesti. Lisää linssit kattilaan ja anna porista 10 minuuttia. Padan paksuuntuessa lisää aina tarpeen mukaan hiukan vettä joukkoon. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja nauti! Voit tarjoilla ruoan sellaisenaan, perunoiden, pastan tai riisin kera.