Політичне. Довколавиборне.

Apr 29, 2019 20:54

Привіт всім друзям \ підписникам \ читачам. Як показує практика спілкування останнього тижня та й на самий Великдень - українcьке суспільство перенаситилось політичними дискусіями. Хоча ні, це не доречне слово. Політичними срачами. Ось. Людям надоїло гиркатися, жертися і просто висловлювати свою думку на ту чи іншу подію в політичній сфері держави. І я вам скажу чому.

Тому, що ми не навчилися слухати одне одного. Не навчилися поважати думку свого співрозмовника (якою б правильною вона не була, чи черговою маячнею з телевізора \ інтернету). І людям просто надоїло спілкуватися з пустотою. Ще однією проблемою є те, що не має професіональних арбітрів таких дискусій, які б направляли та "гальмували" дуже запальних учасників розмови.

Все це призвело до двух ярких наслідків, які не дуже мені подобаються. Люди або цинічно обрубують канали зв'язку з оточуючими їх людьми з "іншої політичної команди", або якщо це не вдається робити, то просто не піднімаються політичні питання. А це не правильно. Політика це така штука, що якщо її не обговорювати в своєму колі спілкування, то це будуть робити інші. І не факт, що вам сподобаються наслідки такого спілкування.

Що ж робити? Починати з приватних розмов тет-а-тет і поступово виходити на масове спілкування. Тільки так можна і треба налагоджувати контакти. Бо тільки нам разом, всім 100% громадян України можна щось толкове зробити. Окремо будемо й надалі ламати воза і стояти на місці, як в байці Глібова про лебідь, щуку та рака.

Так що чекаємо інавгурації і вчимось спілкуватися.

Всіх благ нам - смерть ворогам.

хунта

Previous post Next post
Up