Я не розумію так чому мало людей у нас розуміють важливості і користі адекватного бачення світу.

Feb 24, 2020 14:51

Я не розумію чому так мало людей у нас розуміють важливості і користі адекватного бачення світу. Не розумію чому більшість, навіть інтелектуалів, того не розуміє.
Чому у них нема адекватного розуміння того, що саме уявляє з себе наш ворог, як би він сам себе не називав.


Read more... )

кажущееся и действительное, отож

Leave a comment

Comments 25

kondybas February 24 2020, 12:53:42 UTC
Ілюстрація - просто вогонь! (я в курсі, що її автор - шизофренік)

Reply

ded_vasilij February 24 2020, 13:20:35 UTC
Це що ж за флінта така дивовижна на зображенні? Таке взагалі буває в природі?

Reply

ded_vasilij February 24 2020, 15:15:30 UTC
А мужик-то на повному серйозі марить рушницею з двома залупой, на всіх картинках.

Reply


kondybas February 24 2020, 13:03:32 UTC
Щодо сабжу, то відповідь вкрай проста: більшість не бачить користі від адекватного світосприйняття тому, що в їхньому локальному житті цілком вистачає стандартних штампів у вигляді "общєпрінятого мнєнія". Більшості байдуже, чи то Земля обертається навколо Сонця, чи то навпаки. Байдуже, чи впливає людство на клімат, чи ні. Байдуже, навіть, чи збережеться та культура, в якій вони виросли та звикли існувати.

Перші ознаки інтересу до будь-якого питання виникнуть не раніше, ніж це безпосередньо вдарить по їхньому добробуту. Та й то, значно простіше доточити до проблеми будь-яке абсурдне, але просте та зрозуміле пояснення. В крані немає води? Ну, ясно, жидобендери випили. Дві платіжки замість однієї, та ще й на більшу суму? Порохоботи саботують все хороше та добре.

Як співає Петро Наліч, "I've never been clever because need it never" - ото й усе.

Reply

euthanasepam February 24 2020, 13:43:36 UTC
Десь так. Раціональне критичне світосприйняття не дає бонусів. Ба більше: у великій мудрості велика печаль, нерозумний плебс якось інтуїтивно це відчуває. У шишкостанців це навіть трансформувалось у негативну оцінку інтелекту: «ти чьо, самий умний?»

Ну й негативний добір протягом кількох століть, особливо двадцятого.

Reply

mysliwiec February 24 2020, 13:50:44 UTC
Я тут навіть не про наш "наріт", а про тих наших, хто вважається у нас інтелектуалами, російською ЛОМами (ЛОМ - лідєр общєствєнного мнєнія)

Reply

euthanasepam February 24 2020, 14:08:07 UTC
Вони такі ж забобонні та неосвічені йолопи, як їхня паства. Поки не було інтернету, цього не було видно, бо всі дискурси відбувалися переважно закрито, у цехових межах, серед людей однієї професії. Ще не було «експертів з усього». Простий люд маленькими компаніями грав у доміно, нарди, шашки й карти у своїх дворах або пив горівку. Голосів плебсу просто не було чутно, як ми їх звідусіль чуємо нині. А хто дійсно має високе знання, той чітко усвідомлює, що на публіці йому нема до кого звернутись і нема кого слухати.

Ось я днями шукав дещо на Ютубі. То весь Ютуб завалено тисячами роликів, знятих невігласами, що не мають жодного уявлення про фізику, гідродинаміку, матеріалознавство й таке інше. Але за їхніми відеозаписами неможливо знайти те, що я хотів знайти. Найкращий спосіб знайти потрібне знання - авторитетна експертиза людини, яку ти вважаєш авторитетною, у форматі порад і рекомендацій стосовно авторитетів, яких вона вважає такими. :) Але Даннінґ та Крюґер нагадують, що в колах менш інтелектуальних людей відбувається те ж саме -  ( ... )

Reply


shaurr August 5 2023, 08:07:30 UTC
Дуже цікаво, тим більше, що ви досліджували це ще з довоєнних часів. Респект, друже.

Reply

mysliwiec November 2 2023, 16:47:53 UTC

Дякую.

Reply


Leave a comment

Up