ЗАВТРА ПОЧИНАЄТЬСЯ РОЗГЛЯД ПО СУТІ СПРАВИ РУСЛАНА КОЦАБИ

Apr 15, 2015 21:50

Засідання відбудеться 16-го квітня  2015 року, о 15-30, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області,
вул. Грюнвальдська, 11, зал № 16.

Головуючий - суддя Попович Володимир Стефанович.

=================================================================
Заява Amnesty International:
Журналіст Коцаба всього лише реалізував своє право на свободу вираження

"Право на свободу вираження, воно є фундаментальним, воно є базисом будь-якого демократичного суспільства", - заявила директор представництва Amnesty International в Україні Тетяна Мазур.

"У справі Коцаби ми комунікувалі з представниками української влади, і, звичайно, не повинні цього представники української влади заперечувати - вони все ж наполягають на тому, що був факт державної зради, було якесь співробітництво з російськими спецорганами, і тому зараз ми стежимо за судовим розслідуванням.

Очевидно, в процесі судового розгляду ми почуємо більшу кількість деталей, але, принаймні, ті документи, які доступні для громадськості, це рішення суду відповідно, яке було застосовано до Руслана Коцаби, - запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, дає нам підстави вважати, що Руслан Коцаба робив ні що інше, як реалізовував своє право на свободу вираження.

Він висловив свою думку, яка може бути непопулярною, з якою можна погоджуватися, але переслідувати його за цю думку не можна, оскільки право на свободу вираження, воно є фундаментальним, воно є базисом будь-якого демократичного суспільства ", - заявила Мазур.



З МЕТОЮ ДОВЕДЕННЯ АБСУРДНСТІ ЗВИНУВАЧЕНЬ ЩОДО КОЦАБИ Я ЗДІЙСНИЛА ПРОВОКАТИВНУ ПОЇЗДКУ "ЙОГО ШЛЯХАМИ" - РОСІЙСЬКЕ ТЕЛЕБАЧЕННЯ, ЛНР, ДНР.

За результатами поїздки наразі СБУ спромоглося щодо мене лише на балаканину та дешевий піар.

Ось формально-юридичні пояснення по справі.

================================================

Аби припинити параноїдальні балачки, повідомляю, що здійснюю захист Руслана pro bono.

Тому від допомоги в оплаті бензину - не відмовлюсь, адже одна поїздка на суд - це 1400 км і кілька тисяч гривень.

Гроші можна кинути на картку Приват № 5168 7555 0545 6638 або на мобільний № +380506763683

Коцаба

Previous post Next post
Up