Молодцы

Nov 22, 2015 08:04

Опори ЛЕП на Херсонщині підірвали. Крим знеструмлено
Неділя, 22 листопада 2015, 00:18
Голова департаменту Нацполіціі протидії наркозлочинності Ілля Ківа, який 21 листопада перебував на місці конфлікту в Херсонській області між силовиками та активістами "громадянської блокади Криму", повідомив, що опори ЛЕП було підірвано ввечері 21 листопада.
Про це Ківа заявив у Facebook пізно ввечері у суботу.
"Щойно підірвали опори", - написав він.
Про вибух на Чаплинці повідомив й Осман Пашаєв, який перебував на місці конфлікту на Херсонщині 21 листопада.

Користувачі соцмереж на форумі Севастополя зазначають, що електрика зникла о 00:20 (о 23:20 за київським часом).
Також користувачі повідомляють, що інформації у енергетиків за телефонами екстрених служб щодо причин відключення немає.
Як повідомляє Крим.Реаліі, до півночі за київським часом практично весь Крим залишився без електропостачання: світло відключили в Сімферополі, також повідомляють про відсутність електрики в Севастополі, Феодосії, Керчі та Євпаторії.
У держкомпанії Крименерго агентству ТАСС підтвердили факт відключення. "Крим повністю відключений, подробиць повідомити поки не можу", - сказав директор компанії Віктор Плакида.
Як відомо, вибух на опорі ЛЕП вже відбувався на початку жовтня. Тоді подача електрики в Крим не припинялася.
В ніч на 17 листопада в районі пункту пропуску Чонгар в Херсонській області дві опори ЛЕП, якою електроенергія поставляється в окупований було підірвано повторно.
21 листопада у Херсонській області біля завалених в результаті підриву опор ЛЕП кримськотатарські активісти, які намагаються перешкодити їх відновленню, були оточені озброєним спецназом.
У своєму Facebook Ілля Ківа - голова департаменту Нацполіціі протидії наркозлочинності Ілля Ківа, який 21 листопада перебував на місці конфлікту в Херсонській області - заявив: "Основне завдання була зберегти життя протестувальникам, які знаходяться в зоні ураження, у випадку падіння підірваної опори, по якій досі подається електрика напругою 350 000 вольт - загинуть усі хто перебуває 500 метрах від неї".
Айдер Муждабаєв з посиланням на учасників "блокади Криму" повідомив, що на адмінкордоні з Кримом під час виконання своїх професійних обов'язків спецназівці побили кореспондента ATR Гульсум Халілову.
Ленур Іслямов, який перебуває на Херсонщині та бере участь у блокаді Криму, заявив, що під час сутичок з правоохоронцями "більше за всіх постраждали молоді дівчата та жінки".
За повідомленням активістів з місця подій на Херсонщині, травми під час сутичок з силовиками отримали 6 чи 7 осіб.
У свою чергу Ківа заявив, що під час сутичок активісти напали на силовиків та завдали їм тілесних ушкоджень, а "усі заяви про побиття протестуючих - повна провокація і брехня, підтвердження найближчим часом ви почуєте від самих протестуючих".
Кримськотатарські активісти провели мітинг під адміністрацією президента України на вул. Банковій із закликом не допустити кровопролиття на Херсонщині.
Після зустрічі із президентом Петром Порошенком лідер кримських татар, нардеп Мустафа Джемілєв заявив, що конфлікт між силовиками та активістами "громадянської блокади Криму" - "непорозуміння" через те, що не було узгодженості дій.
Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2015/11/22/7089717/view_print/
Previous post Next post
Up